25. jun
LEIDAL: Ikke fornøyd med EUB. Arkivfoto: Glen Widing
 
EUBs festskrift til flyplassjubiléet

Publisert: 09.okt.2018 12:00
Oppdatert: 09.okt.2018 11:56

Eidsvoll Ullensaker Blad - «avisen for Gardermoregionen», har 3. oktober i fulldistribuerte utgave (gratis til alle husstander) viet all redaksjonell plass på de 64 sidene til det kommende 20 års-jubiléet til hovedflyplassen.

Samtlige saker er av typen «Jeg har verdens beste jobb her på OSL», «Vi slår alle rekorder - jobber som toppidrettsutøvere», «De sa det var umulig - vi gjorde det!» o.s.v.

Slike gladsaker er bra, og de skal formidles. Vi på Øvre Romerike har MYE å være takknemlige for i form av jobber og mange fine nye innflytterer til kommunene våre. Uten OSL hadde regionen trolig hatt en helt annen virkelighet uten den utviklingen vi opplever. En viss balanse hadde likevel vært på sin plass.

NABOSKAPET

Naboskapet med flyplassen har nemlig skyggesider, og disse forbigås, utrolig nok, i sin helhet. Skyggesider i form av familier som fremdeles plages etter skammelig behandling av Avinor og staten i forbindelse med byggingen på 90-tallet, i form av støyplager, forurensning og ødelagt natur, friområder og dyrket mark.

Og nå begynner det som kjent igjen, OSL vil bli størst i Norden, og da må de ha enda en rullebane, må vite!

Bortsett fra en enslig setning i lederartiklen er Ikke en eneste spaltemillimeter i spesialutgaven viet den store frykten for, og engasjementet mot OSL og Avinors gigantomane utvidelsesplaner som finnes blant innbyggerne i avisas nedslagsfelt!

BEGRUNNEDE BEKYMRINGER

Dagens EUB likner faktisk mer på et kjøpt og betalt festskrift bestilt av Avinor og OSL enn en etterrettelig og relevant avisutgave med informasjon til innbyggerne og ytringer fra oss «utenfor flyplassgjerdet».

Hvordan tolker lokalavisa sitt samfunnsoppdrag? Burde ikke folk på Sand, Elstad og Mogreina fått slippe til med sine godt begrunnede bekymringer? Burde ikke flyplassens representanter ha vært konfrontert med disse?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no