19. apr
FJERNES: DNB-bygget på Jessheim som foreslås fjernet i planforslag av 10.11.17. Bygget har historisk verdi og er fra 1800-tallet i nær avstand til Herredshuset, skriver Berit Reidum Ruud.
 
Får innbyggerne svar på disse spørsmålene, mon tro?
VEKST: I Ullensaker var 2017 «Den enorme vekstens år» med byggeprosjekter overalt!

Publisert: 04.jan.2018 09:00
Oppdatert: 03.jan.2018 13:35

ifølge investor og Høyres kommunepolitiker, Tim Holmvik, er Jessheim-honningkrukka ennå ikke på langt nær tømt!

Både globalt og lokalt sitter en igjen med en del ubesvarte spørsmål etter fjoråret.

Jeg forholder meg i dette innlegget til lokale saker i Ullensaker som synes ubesvart av politikerne.

Det første er DNB-bygget på Jessheim som foreslås fjernet i planforslag av 10.11.17. Bygget har historisk verdi og er fra 1800-tallet i nær avstand til Herredshuset. Området her er kjøpt opp av investor Holmvik og hans tre kompiser. De har videresolgt eiendommen til Oslo Eiendom, som planlegger fire 7-8 etasjes boligblokker her i umiddelbar nærhet til Herredshuset!

Mange har engasjert seg med leserinnlegg mot fjerning av DNB-bygget: Ullensaker historielag, Kai Kjosbakken, og en herr Jørgensen. Historielaget stilte spørsmål om saken til ordføreren, men noen tilbakemelding er ikke publisert.

Dessverre er ikke bygningen vernet, men det håpes likevel på bevaring av bygget da det er en del av Jessheims gamle historie og identitet. Vil det skje?

Et annet interessant innlegg av 19.12. om felles vann- og avløpssamarbeid, VA, med Nannestad, ble ført i pennen av Nannestads varaordfører Karl Henrik Laache.

Kommunene har samarbeidet om dette en tid, men Ullensaker har nå sagt endelig NEI og vil satse alene. De har altså, ifølge Laache, kastet ut Nannestad og det bl.a. på en nedlatende måte i et innlegg fra Frps Oddveig Tveit!

Her kan Ullensakers innbyggere trenge en orientering da vi etter herr Laaches beregninger vil få 15-20 prosent høyere vannavgift uten Nannestad! Så hva er argumentet for å gå «solo» her, Ullensakers politikere?

En annen «het potet» i Ullensaker er forslaget fra Avinor om utbygging av en 3. rullebane på Gardermoen og byggeforbudet for 4-5000 innbyggere fra kommunen.

Forslagene setter sinnene i kok hos alle direkte berørte og tusenvis av sympatisører. Det er godt å vite at alle politiske partier i Ullensaker er imot dette stormannsgale og unødvendige forslaget. Vi trenger ikke en 3. rullebane, vi kan utbedre de to vi har og satse på Rygge som ligger klar. Forurensningen skal ned, ikke opp!

Jeg håper at samtlige lokale politikere påvirker de moderpartier på Stortinget som er for utbygging. Denne saken må opp på nytt. Stortinget har her vedtatt utbygging på ukorrekte premisser med gamle kart som kun viser at 50 hus blir berørt. I realiteten må over 500 hus og gårdsbruk etc fjernes med de enorme konsekvenser det får for alle de berørte!

Nå skal menneskene, miljøet og trivselen tas hensyn til! Ikke pengemakt og vekstbegjær fra giganter!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no