19. apr
 
Færre arbeidsledige på Romerike
Ledigheten går ned for åttende måned på rad. Arbeidsledigheten i Akershus er nå lavere enn den var i juli for fire år siden.

Publisert: 04.aug.2017 12:00
Oppdatert: 03.aug.2017 14:10

Ferske tall fra NAV viser at 2,2 prosent av arbeidsstyrken i Akershus er ledig mot 2,5 prosent for fire år siden. 13 av 14 kommuner på Romerike har i dag lavere arbeidsledighet enn for fire år siden.

Bedringen er kommet over hele landet. Det er blitt færre helt ledige i samtlige fylker det siste året. 13 fylker har nå lavere ledighet enn for fire siden.

Arbeidsledigheten har falt mest for de unge det siste året. Å gå ledig lenge er alvorlig for den enkelte og samfunnet. Derfor har regjeringen satt inn målrettede tiltak for langtidsledige. Det er blant annet opprettet en egen tiltakspakke med 17 forskjellige tiltak mot ungdomsledighet.

Det er opprettet flere tiltaksplasser for unge arbeidsledige og lærlingtilskuddet er økt. Høyre vil styrke arbeidslinjen. Å stille krav er å bry seg. Derfor er Høyre opptatt av aktivitetsplikt for mottakere av sosialhjelp for å sikre at de får den oppfølging de trenger.

Norsk økonomi er i ferd med å få flere bein å stå på. Norge har opplevd det verste oljeprisfallet på 30 år. 50.000 mennesker har mistet jobben i oljebransjen og tilknyttede bransjer. Samtidig er det skapt 60.000 andre jobber i privat sektor.

Det skapes rekordmange gründerbedrifter, og investeringene i kunnskap og samferdsel har aldri vært høyere. Optimismen er tilbake i norsk økonomi.

Høy sysselsetting og lav arbeidsledighet avhenger av at det skapes nye jobber. Offentlige budsjetter finansieres gjennom verdiskapningen i privat sektor.

starte egen bedrift er krevende og ofte forbundet med økonomisk risiko. Derfor har Høyre i regjering styrket tilskudd- og låneordningene for gründerbedrifter. Og politikken virker. I fjor ble det registrert rekordmange etableringer av personlige foretak og aksjeselskap.

Små og mellomstore bedrifter er selve bærebjelken for vår fremtidige velferd. Høyre heier på alle gründere, både de som lykkes og mislykkes.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no