17. jul
 
Fagerhøy er blitt Frankens
Ser at Eidsvoll kommune har begynt å bruke navnet Frankens i stedet for Fagerhøy på eiendommen hvor den nå driver og bygger omsorgsboliger.

Publisert: 11.nov.2017 14:00
Oppdatert: 11.nov.2017 17:16

Det virker på meg som noen tar noen snarveier uten å ha dekning i fakta når de plutselig endrer navn på eiendommen Fagerhøy, som altså er naboeiendom til Eidsvoll Verk skole for dem som ikke er lokalkjent.

Så vidt jeg vet kjøpte H.B. Aamodt eiendom fra Mattises tidlig på 1900-tallet og bygde praktbygningen på toppen av eiendommen og satte navnet Fagerhøy på den.

Eiendommen er så vidt jeg vet ikke utskilt fra Frankens.

Fagerhøy er et flott navn og eiendommen bør fortsatt beholde dette navnet. Det er dessuten godt kjent i lokalmiljøet. Å endre navnet på en eiendom i kartverket kan neppe gjøres bare ved at saksbehandlere setter et nytt navn på eiendommen. Har kulturetaten i Eidsvoll hatt dette navnebytte til behandling?

Her snakker vi nemlig om gammel lokal kulturhistorie.

Veien fra Sundbyvegen og innover mot sagbruket heter Frankens. Furulundsgutua tar av fra denne vegen igjen og inn til blant annet Eidsvoll Verk skole.

Fagerhøy bør vel da ha postadresse Frankens 2, men eiendommens navn bør fortsatt være Fagerhøy og ikke få samme navn som vegen. Det blir både feil og forvirrende.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no