20. jun
 
Fast arbeid for flere
Stadig flere bedrifter leier inn arbeidskraft i stedet for å ansette dem selv.

Publisert: 21.okt.2017 14:00
Oppdatert: 20.okt.2017 10:32

 Dette fører til uforutsigbarhet for arbeidsfolk, flere useriøse aktører og kan rive ned grunnlaget for et organisert og seriøst arbeidsliv. Arbeiderpartiet vil derfor stramme inn regelverket mot diffuse ansettelsesformer og bruken av innleie, og vi vil styrke mulighetene for fast arbeid til flere.

Regjeringen viser liten interesse for problemene i arbeidslivet. Når ikke regjeringen tar tak, må andre forsøke å sette en stopper for at bruk av vikarbyråer erstatter faste ansettelser. Vi foreslo derfor allerede på første dag i den nye stortingsperioden å endre arbeidsmiljøloven slik at vi begrenser bruken av innleie i arbeidslivet. Forslaget fikk dessverre ikke flertall.

Arbeidslivet er i stor endring. Dessverre er regjeringens bidrag en kombinasjon av å bygge ned opparbeidede rettigheter og ikke å ta tak i uønsket utvikling. Økt bruk av innleide, særlig i bygg og anleggssektoren, er blant de negative trekkene mange opplever. Derfor kommer Ap til å fortsette å presse regjeringen i arbeidslivsspørsmål. Fordi vi vil fortsette kampen for et trygt og velorganisert arbeidsliv basert på størst mulig grad av faste ansettelser.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no