20. jul
POLITIKRANGEL. «Sp mener at det gir lite mening når Politidirektoratet har fått doblet antall ansatte, mens politidistriktene sultefores».
 
Fjernpolitiet til Elvenes

Publisert: 14.jun.2017 18:00
Oppdatert: 14.jun.2017 11:09

I et innlegg i Eidsvoll Ullensaker blad 6. juni, går stortingsrepresentant fra Høyre, Hårek Elvenes, til angrep på Senterpartiet.

Vi blir angrepet fordi vi ønsker å sikre et lokalt, tilstedeværende politi, og fordi vi mener at de kommunene som ønsker det skal få beholde sine lensmannskontor.

Fokus på responstid

Elvenes har i sitt fokus på rullende politi og responstid glemt viktige deler av politiet sitt arbeid. Når politiet ikke lengre er nært folk vil dette gå utover lokalkunnskapen, det forebyggende arbeidet og evnen til å forhindre at det skjer kriminelle handlinger.

Vi i Sp mener det ikke er nok med en politibil som kommer kjørende lenge etter noe alvorlig har hendt.

Kritikken mot reformen er utbredt i politi- og lensmannsetaten. Direktoratet for forvaltning og IKT publiserte i februar en evaluering som konkluderte med at troen på reformen er «svært lav både hos de ansatte i politiet og blant viktige samarbeidspartnere.».

Ikke enige

I en nylig undersøkelse publisert av fagbladet Politiforum – der 6000 politifolk deltok – svarte kun 7,9 prosent at de var enige i at Norge blir et tryggere samfunn etter reformen.

Kun 4,9 prosent var enige i at politiet vil komme tettere på publikum, og bare 3,9 prosent var enige i at reformen vil sikre tilstedeværelse av et kompetent og effektivt lokalt nærpoliti der befolkningen bor.

Fakta og floskler

Elvenes mener at Sp er blottet for fakta og serverer floskler, og spør blant annet hvorfor Sp ikke snakker om at det er 1300 flere politifolk i gatene. Årsaken til dette er enkel: Det er rett og slett ikke 1300 flere politifolk i gatene. Tallene på dette er offentlig tilgjengelige, og ikke vanskelig å etterprøve. Under denne regjeringen har det vært en stor økning i Politidirektoratet og særorganer.

Sp mener at det gir lite mening når Politidirektoratet har fått doblet antall ansatte, mens politidistriktene sultefores. Det er ikke et slikt politi Senterpartiet vil ha. Senterpartiet vil ha et politi som er nært der folk bor, og som kjenner og er til stede i sine lokalmiljø.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no