18. jul
Illustrasjonsfoto
 
Jeg vil ha en skole hvor elever og foreldre skal føle seg trygge på at læreren har fordypning og god fagkunnskap i faget de skal undervise barna våre i
Jeg er veldig glad for at et flertall på Stortinget fremdeles går inn for at vi skal stille faglige krav til lærere som underviser barna våre i norsk, engelsk og matematikk.

Publisert: 15.feb.2018 09:00
Oppdatert: 14.feb.2018 14:35

Dette er viktig for alle barn i norsk skole, men aller viktigst for de barna som trenger læreren aller mest.

Det er ingen tvil om at læreren er den viktigste enkeltfaktoren for elevers læring. For å få en skole hvor elevene lærer mer, er lærere med solid faglig kompetanse (i tillegg til sin pedagogiske kompetanse) viktig. Høyre mener at en norsklærer skal ha fordypning i norsk, en mattelærer i matte og en engelsklærer i engelsk.

I Ullensaker er det 25 prosent av norsklærerne, 38 prosent av mattelærerne og 60 prosent av engelsklærerne på 1.–7. trinn som ikke oppfyller kompetansekravene. I Eidsvoll oppfyller ikke 23 prosent av norsklærerne, 39 prosent av mattelærerne og 59 prosent av engelsklærerne kompetansekravene. Slik skal det ikke være.

Jeg vil ha en skole hvor elever og foreldre skal føle seg trygge på at læreren har fordypning og god fagkunnskap i faget de skal undervise barna våre i. Vi har sett at skolene ikke klarer å viske ut sosiale forskjeller hjemmefra. Det er forskjeller i prestasjonene til de elevene som har foreldre med høyere utdanning, og som i større grad kan hjelpe barna med fagene, og de som ikke har det. En god skole med faglig sterke lærere gir alle barn en mulighet til å lykkes.

For at kommunene skal kunne sørge for at alle lærere oppfyller kompetansekravene innen 2025 så har den blågrønne regjeringen satset historisk på videreutdanning for lærere. Antallet er over tredoblet sammenliknet med den rødgrønne regjeringen. Undersøkelser viser at lærere som tar videreutdanning mener de blir bedre til å undervise, at elevene lærer mer, at de har blitt mer engasjerte i jobben sin og har endret egen undervisning som følge av videreutdanningen.

Nå er muligheten for å søke om videreutdanning åpnet for neste studieår, og jeg vil oppfordre alle lærere i Ullensaker og Eidsvoll – og på resten av Romerike – til å søke seg til dette. På min side vil jeg følge opp at Høyres kommunepolitikere følger opp dette i kommunene slik at flest mulig lærere får muligheten til å oppdatere seg faglig i 2018. Det fortjener elevene våre. Det fortjener lærerne våre.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no