20. jul
 
Flertall mot eiendomsskatt
LESERBREV. Honnør til Toril Altenborn og Hilde Stoltenberg for sitt standpunkt i eiendomsskatt-saken.

Publisert: 20.apr.2017 10:30
Oppdatert: 20.apr.2017 10:29

Det må vel framstå som et paradoks at disse to representantene som er valgt inn i Eidsvoll kommunestyre på programmet til Eidsvoll Arbeiderparti (og fortsatt vil stå på dette programmet) bidrar sammen med den borgerlige opposisjonen til at løftet fra tidligere ordfører, (Einar Madsen), kort tid før valget om at eiendomsskatt ikke ville bli innført, nå kan bli innfridd.

Honnør også til Finn Terje Tønnessen (Frp) for sitt arbeid mot denne totalt usosiale ekstraskatten og for hans spørsmål til ordføreren om nedsettelse av et finansutvalg med formål å unngå eiendomsskatt.

Ordfører Vika avviste å sette ned et slikt utvalg nå; man burde vente til 2018.

Uavhengig av statsbudsjett for neste år vil rådmannen og hans administrasjon allerede nå starte opp forberedelsesarbeidet med handlingsplan (budsjett). Det er derfor å håpe på at Tønnessen i formannskap/kommunestyre fremmer forslag om nedsettes av et slikt utvalg for å sikre at rådmannen tar inn over seg at det nå er et flertall mot innføring av eiendomsskatt.

Videre inneholder forslaget fra Tønnessen at finansutvalget skulle gjennomgå kommunens drift med tanke på innsparinger/effektivisering. Detter er et arbeid som er totalt uavhengig av statsbudsjett og som forutsetter en sterk politisk medvirkning. Finansutvalgets arbeid vil da kunne gi kommunestyret et solid grunnlag for å vedta fremtidige budsjett uten eiendomsskatt.


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no