17. jul
KOSTNADER: – Vi skal bygge så mange skoler, barnehager, omsorgsboliger og sykehjemsplasser, skriver Hege Svendsen. Illustrasjonsfoto
 
Folk vil vi skal løse problemer, ikke krangle om dem
ØKONOMI: Den største utfordringen Eidsvoll kommune har for tiden er at vi har store økonomiske utfordringer fordi vi skal bygge så mange skoler, barnehager, omsorgsboliger og sykehjemsplasser.

Publisert: 22.jun.2018 11:30
Oppdatert: 21.jun.2018 15:51

Dette vet innbyggerne, dette vet politikere og administrasjonen.

Det krever innsats fra alle å få løst problemene, både kortsiktig og mer langsiktig. Vi mangler mange penger for å klare å drifte Eidsvoll som en god kommune for innbyggerne våre.

RASKERE OG MER EFFEKTIVT

En, blant mange løsninger for å spare, er å sette omsorgspersonalet vårt i stand til å jobbe raskere og mer effektivt. Det kan gjøres ved å starte innføringen av flere teknologiske løsninger.

Da Arbeiderpartiet og posisjonen nylig foreslo en beskjeden start,valgte Høyre å stemme imot til tross for at stortingspolitiker og nå Stortingspresident Tone Trøen rykket ut i EUB i fjor og formanet oss om å ta velferdsteknologiske løsninger i bruk nettopp for å unngå eiendomsskatt.

DET ER EN START

Derfor er jeg faktisk ekstra skuffet over nettopp Høyre.

Ja, det var bare en million, Høyre, men det er en start. Jeg er glad posisjonen og Krf er fremoverlent og innovative og tar innspill fra Høyres stortingspolitikere på høyeste alvor. Er også glad vi tar regningen raskt så vi kan få mer effektivitet og bedre kvalitet i tjenestene våre så fort som mulig. Vi feier ikke bare utenfor vår egen dør, men over hele kommunen.

FEILINFORMERER

Høyre feilinformerer igjen om at flertallspartiene vil innføre eiendomsskatt. Arbeiderpartiet ønsker heller ikke den skatten og vi har heller ikke innført den. Vi har heller ikke brutt noen løfter om eiendomsskatt.

Man kan jo undres over om Høyre lovet velgerne sine at SFO-prisen skulle økes med 3000 kroner i året, og at det skulle kuttes i alt av forebyggende tiltak?

Det gikk i hvert fall ikke vi på valgt på. Det er ikke vår politikk, det er blå-blå politikk.

Men digitalisering og velferdsteknologi er vi jo faktisk enig om, derfor er det synd at selv her blir det et politisk spill som ikke tjener noen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Hege Svendsen, Eidsvoll Arbeiderparti
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no