22. jul
BLEMME: - Vi så for sent at jordet i bakgrunnen var tatt med i reguleringsplanen over Gystadmarka, sier Lars Halvor Stokstad Oserud i Ullensaker Senterparti.
 
For sent for hva?

Publisert: 14.mai.2018 19:00
Oppdatert: 14.mai.2018 11:55

Eidsvoll Ullensaker Blad hadde lørdag 5. mai en artikkel om et meget knapt flertall i Ullensaker kommunestyre som ikke ønsket å verne 100 mål dyrket jord i forbindelse med utbyggingen av Gystadmarka. Overskriften var «- Vi så det for sent. Toget har gått».

La oss slå det fast igjen: Det er bare naturlover – slik som tyngdekraften – som ikke kan endres. Menneskelige lover, regler og planer kan endres – når det er gjort en feil. Og her har det vært en mangelfull planlegging. Det er menneskelig å gjøre feil, men det er en unnlatelsessynd ikke å endre planene når det er gjort en feil. Senterpartiet fremmet et forslag om endring, men ble møtt med argumentet om at det var «for sent». For sent til hva? Er det ikke det folkevalgte kommunestyret som har det siste og avgjørende ordet i styringen av kommunen?

Det kan ikke være for sent å ta ut de 100 dekarene dyrket mark av planen når planen bygger på sviktende opplysninger og forutsetninger. For det er vel ikke inngått noen bindende avtaler med utbyggere eller arkitekter – før planen ble vedtatt i kommunestyret? Det er kommunestyret som styrer utviklingen blant annet gjennom et vederheftig planarbeid. Faktiske feil skal ikke få lov til å bli stående.

Det mangler bare et par stemmer på at den dyrka marka kan bli spart til matproduksjon for kommende generasjoner. Det hviler et stort ansvar på dem som vil ha nedbygging.

Konklusjonen må være at kommunestyret bør fatte et nytt vedtak, der de 100 målene dyrket mark tas ut av planen. I motsatt fall må vedtaket innklages for Fylkesmannen – som kjent går regjeringen inn for at vernet om dyrket mark skal styrkes. Det er da ekstra oppsiktsvekkende at de samme partiene (Høyre og Frp) i Ullensaker går inn for nedbygging av dyrket mark på et feilaktig plangrunnlag.


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no