22. okt
REISE: Tilrettelegging for sykkel gjennom gode og sikre sykkeltraseer, sykkelparkering og informasjon er tiltak man bør støtte opp, skriver Lars Salvesen. Illustrasjonsfoto
 
Forsøk med gratis sykkel på kollektivreiser
Mange ønsker å sykle helt eller delvis til jobb i sommerperioden. For mange er de en barriere å betale både et månedskort for voksen og i tillegg betale et månedskort til for sykkel.

Publisert: 01.jul.2018 09:30
Oppdatert: 29.jun.2018 14:47

Det er viktig å legge til rette for samspill mellom grønne reiser og kollektivtrafikk. Tilrettelegging for sykkel gjennom gode og sikre sykkeltraseer, sykkelparkering og informasjon er tiltak man bør støtte opp.

BEDRE TILRETTELEGGING

Ruter jobber som kjent kontinuerlig med tilpasninger i billettering og reiseinformasjonsapp for å bedre tilrettelegge for samspill mellom sykkel og gange. Blant annet kan du nå finne oversikt over tilgjengelige bysykler i RuterReise.

Ruter krever i dag barnepris for sykkel, sparkesykkel i sykkelstørrelse, ståhjuling og sparkstøtting på Ruters-opererte linjer. Sammenleggbare sykler, små sparkesykler og barnesykler til førskolebarn går gratis. Det samme gjelder spesialsykkel for personer med nedsatt funksjonsevne.

Sykkel på T-banen er gratis utenfor rushtid, i helgene, på offentlige fridager og hele juli. Rushtiden er definert som tidsrommet mandag–fredag kl. 07.00–09.00 og 15.00–18.00.

MER TILGJENGELIG PLASS

Sykkel er gratis på t-banen grunnet mer plass tilgjengelig enn det er tilfellet på en buss eller på trikken.

På NSBs tog må man også betale barnepris. Kanskje kan dette være en prøveordning når det er sommer for å høste erfaring.

Det er derfor ønskelig med et forsøk hvor man prøver gratis sykkel på båt og tog hvor man ser nærmere på dette og vurdere kapasiteten på båtene og eventuelt tog og hvor man også tar hensyn til de andre reisende. Tok opp den saken i fylkestinget slik at vi få en politisk sak om nettopp det.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Lars Birger Salvsen
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no