18. jul
UTBYGGING I SUNDET: «Vi trenger områder med plass til ballspill, sisten, gjemsel, boksen går og trær å klatre i. Vi trenger gode områder for livsutfoldelse for barna våre.» Foto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Fotavtrykk eller skritthøyde?
LESERBREV. Noen tanker i etterkant av folkemøtet på Panorama.

Publisert: 04.apr.2017 17:30
Oppdatert: 04.apr.2017 18:14

Utbygger mellom på Rubis og Brygga er opptatt av fotavtrykk. Det er selvfølgelig viktig. Utbygger glemte helt skritthøyde, forståelig nok. Høye blokker, syv stykker mellom Brygga og Torget var på hans tegning. Seks etasjer med parkering. Dette vil forringe bokvaliteten til mange som bor i området i dag. Mindre sol, mindre utsikt, forutsigbarhet? Forutsigbarhet var et moment i plansjefen sin utredning på Panorama.

Hvor vil vi? En drabantby uten skog bak. Skog i bakkant har vært et godt kjennetegn på drabantbyer i Norge. Noe vi bør være stolte av. Her er det derimot ikke plass til barn i fri utfoldelse, noen grønne striper med klatrefigurer, som er et langt gjesp etter et kvarter. Det vet alle som har kontakt med barn. 

Tuftepark med sand og gummidekk? Trampoliner på bakkenivå er et bedre alternativ. På brygga har vi flott badetrapp og god båtplass for både kajakker og større båter. Ingen kø her, det ligger bare noen skrittlengder unna.

Vi trenger områder med plass til ballspill, sisten, gjemsel, boksen går og trær å klatre i. Vi trenger gode områder for livsutfoldelse for barna våre. Hvis kommunen er opptatt av folkehelse, som det ble hevdet i innspill fra plansjefen, må barn få gode alternativer til skjermspill i sofaen. 

 Her er det kun Sundtoppen som står igjen som et grønt areal, det er ikke egnet til barn. Bratte bakker som fører ned til trafikk, husvegger eller vann. Rett og slett farlig. Ingen barn som bor i sentrum bruker dette området uten tilsyn i dag.

Vi bør bygge for framtiden! Store leiligheter med gode terrasser, som ikke er mer enn tre etasjer høye. Utsikt og sol for både nye og tidligere beboere. Dette vil tiltrekke oss folk med solid økonomi, noe Eidsvoll trenger. Vi ligger langt bak Ullensaker med hensyn til skatteinngang pr. innbygger.

Bevar gode områder til barn og frie lekaktiviteter. Det tjenes gode penger på kule eneboliger, kjedede eneboliger, tomannsboliger og townhouse i områder rundt oss. Ja, vi må skynde oss langsomt her og samtidig bygge høyt og effektivt i sentrum. Her vil ikke høye bygg sjenere nåværende boliger.

LES OGSÅ: Stor interesse for informasjon om Sundets utbygging

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no