22. jul
 
Fra 167 til 425 millioner kroner
LESERBREV. Våre lokale politikere burde kjenne til hva overordnet politisk nivå har bestemt:

Publisert: 21.apr.2017 11:30
Oppdatert: 21.apr.2017 19:16

1. Knutepunktene rundt jernbanen skal benyttes til utbygging i vår region. Områdene skal transformeres og fortettes framfor andre utbyggingsområder.

2. Matjord skal vernes.

Rådmannen i Eidsvoll følger stort sett dette i sin innstilling til politikerne. Han foreslo at Vilberg skole skulle bygges ut der den nå ligger for 167 millioner kroner i 2015. Dette ville gi Vilberg-elevene en fullgod skole i likhet med de andre skolene i Eidsvoll.

Flertallet av politikerne i Eidsvoll ville utfordre føringene i vedtakene til sine sentrale kolleger. Ny skole på Tynsåkjordet. Vi tar matjorda. Kostnad 345 millioner kroner. Vi innfører eiendomsskatt for å dekke ekstrakostnadene. Rådmannens opplegg var at Eidsvoll kommune blant annet skulle benytte seg av opsjonen på kjøp av Europris-tomta for å få større skoletomt.

Da flertallet av kommunestyret gikk for Tynsåkjordet i stedet for rådmannens innstilling, foreslo Anders Klaseie at kommunen likevel skulle kjøpe Europris-tomta. Bare seks av politikerne i kommunestyret fulgte han i dette. Nå ser jeg at rådmannen har antydet at denne tabben kan koste skattebetalerne i Eidsvoll 50–80 millioner kroner ekstra.

Hvem har bestemt at Vilberg skole skal bygges ut til full fure-parallellers skole med plass til nesten 800 elever? Det er cirka 360 elever der i dag. Hvor tror man barnefamiliene som skal fylle opp de resterende over 400 elevplassene kommer til å bo? Bygg ut Vilberg til en tre–parallellers skole. Det vil holde i veldig mange år.

Vi har ikke råd til å la mer enn 300 elevplasser stå tomme i mange år. Det vil koste mange millioner i året. Kapitalkostnader pluss driftskostnader.

På Arbeiderpartiets åpne møte om utviklinga i Sundet kom det fram at man så for seg at det var et marked for å selge cirka 30 boenheter i året i Sundet. Erfaringa så langt er at det ikke blir så mange barnefamilier i disse leilighetene de 10 første åra. Hvor har planleggerne denne voldsomme elevveksten fra som tilsier en så stor skole?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no