18. jul
 
Frekt av utbygger
LESERBREV. Lørdag 29. april hadde utbygger Bjørn Nilsen første, andre og tredje siden i EUB der han hevder seg lurt av politikere og sier han kan reise erstatningssak mot kommunen!

Publisert: 19.mai.2017 14:30
Oppdatert: 19.mai.2017 14:57

Utbygger vil bygge fem etasjer og mener han er gitt positive signaler fra sentrale politikere. Jeg spør derfor: Fra hvilke sentrale politikere har han fått slike signaler? Så vidt meg bekjent – og som det fremgår av EUB – er området godkjent/regulert for tre etasjer. Og dette vet utbygger!

Før jeg reiste nordover så jeg at det var kommet opp store plakater med femetasjes bygninger. Dette finner jeg helt utrolig og frekt i og med at utbygger vet at området er regulert med treetasjes bygninger. Snakk om å foregripe begivenhetens gang.

Utbygger viser også til politikere som: «Oppfordrer oss til å søke høyere utnyttelse, oppleves å stemme mot forslaget». Det kan jo hende at disse – ikke navngitte politikere – har skjønt, eller blitt gjort kjent med, at de må forholde seg til de reguleringsplanene som foreligger og gjelder. Når han hevder at: «Signaler og kommunikasjon med administrasjon var utelukkende positive» så finner jeg dette meget betenkelig, kanskje rett ut skremmende. For det kan bety at det jeg og en del andre er redd for er at det skjer mye i lukkede rom i Eidsvoll. Saken er jo heller ikke behandlet i kommunestyret og det er jo dette som har det avgjørende ordet i slike saker – ikke hovedutvalg eller formannskap. Så all ære til de som valgte å utsette saken.

Ut fra dette mener jeg at utbygger må forholde seg til planverket inntil eventuelle endring kan skje en gang i fremtiden. At han kan søke om dispensasjon er selvfølgelig greit, uten at det er klart om denne innvilges, men at han utvider sine planer og prosjekter på grunn av enkelte – ikke navngitte – politikeres innspill til han er ikke greit. Kanskje det er disse som må saksøkes og ikke kommunen? Kanskje bør også disse politikerne tenke over hva de prater om og kanskje lover utbyggere og andre i fremtiden?

I mellomtiden bør plakatene med femetasjes blokker fjernes og byttes ut med bilder av treetasjes bygninger.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no