14. nov
 
Fremskrittspartiet utdyper
I et par innlegg 21. og 24.8. får jeg noen utfordringer knyttet til FrPs politikk, og jeg håper dette kan oppklare de spørsmålene og misforståelsene som fremkommer.

Publisert: 07.sep.2019 11:30
Oppdatert: 06.sep.2019 23:19

Det hevdes av Svein Christoffersen at FrP skal «spare 300 millioner» på å ikke ansette nye medarbeidere. Dette er med respekt å melde tull! I vårt budsjett tilføres Eidsvoll flere titalls nye stillinger, og ikke i noe år budsjetterer vi med innsparinger på 300 millioner! Vi regner med å få kommunen til å gå omtrent i balanse igjen i løpet av fem års tid.

Videre spørs Tove Kjellerød om utdypende svar vedrørende våre prioriteringer. Det skal hun selvsagt få. Spørsmålet går på hva vi prioriterer bort, for å få til budsjetter som går opp uten eiendomsskatt. Svaret er at dette er en kombinasjon av flere ting: På kort sikt bruker vi fond, reduserte driftsutgifter, eiendomssalg og justering av investeringer. På lengre sikt vil dette få økonomien til å snu, slik at når vi om fem års tid har balanse kan fjerne fondsbruken, øke noe på investeringssiden og satse mer på nyansettelser. I «reduserte driftsutgifter» ligger bl.a. at vi pådrar oss lavere rente- og avdragsforpliktelser.

Hvorfor dette behovet for innsparinger? Jo, fordi kommunen fortsatt står overfor store investeringer. Dal skole trenger utvidelse, skolekapasiteten på Råholt er under sterkt press, og det styrende flertallet med Ap i spissen er i ferd med å pådra kommunen en gjelds- og utgiftsbyrde som vil knekke økonomien. Vi ønsker å utvide Dal skole, men da vi i kommunestyret 3.9. fremmet forslag om en skoleutviklingsplan for Sørbygda – inkludert Dal skole – ble vi nedstemt. Dette er synd, siden Ap m.fl. på denne måten sier rett ut at de ikke ønsker noen plan for hvordan vi skal utvikle skolene. Dette er både en dyr og uanstendig løsning.

Vi ønsker videre å opprette enda flere stillinger enn vi har funnet rom for hittil, men da må vi først ha økonomi til det. Å ansette folk til mulig arbeidsledighet igjen om få år, fordi kommunen må kutte 50 millioner i året, er rett og slett dårlig behandling av mennesker – og en slik holdning er ikke FrP med på. Folk skal behandles ordentlig og redelig.

La det nemlig være helt klart: Eidsvoll FrP er ikke her for å sitte på utsiden. Kommunen trenger en ny kurs, og vi ønsker å lede an i dette arbeidet sammen med våre borgerlige samarbeidspartier. Vi er klare til å ta ansvar for hele Eidsvoll. Godt valg!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no