21. jul
 
Fremtiden i egne hender

Publisert: 07.aug.2018 20:30
Oppdatert: 07.aug.2018 14:13

Jeg ser i EUB at det er stort engasjement rundt prosjekt Sundet.

Det er gledelig å se så mange meninger som kommer på trykk og jeg skulle gjerne ha sett mange flere. Hele mitt poeng med mine tidligere innlegg er at skal man først bygge et Sundetsamfunn må man ha flere ben å stå på og klare målsettinger med hva og hvor man vil, planlegge dette og sette planen ut i livet.

Jeg tror ikke Sundets «sjarm» alene er i stand til å bære fremtidens forventninger om utvikling. Som jeg før har nevnt må derfor se hen til å utvikle både kultur, varehandel, boliger, skoler og barnehager eventuelt også en park på Sundtoppen. Prosjekt Sundet trenger også noen flaggbærerprosjekter som gjør opplevelsen av bo her eller være her i andre ærend til en unik opplevelse og hvor vi kan dyrke våre sterke og unike sider. Forskning viser at når man bosetter seg og investerer i bolig, bruker man noe av tiden etterpå til å forsikre seg om at man har tatt det rette valget, altså man etterrasjonaliserer. Det vil da være viktig at alle disse elementene er på plass.

Sundet bærer sterkt preg av å være et gammelt sted og har vært sentral i ferdselen over Østlandet i flere århundrer. Dette preger også byggeskikken. La oss tenke fremover og ikke begrave oss i fortiden og løfte i flokk. Husk en hånd er sterkere enn en finger.

I debatten mellom Råholt og Sundet er begge disse å betrakte som nærhandelssteder og med de signaler som ligger i luften rundt befolkningsøkning og boligbygging ser det absolutt ut som om det er plass til begge.

Rivaliseringen mellom disse er kanskje sund, men man må innse at hovedrivalen ligger noen mil lenger syd.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no