17. sep
 
Frivilligheten er godt organisert. Heldigvis
Sommer, sol og ferie! Over hele landet nyter vi annerledes dager.

Publisert: 13.jul.2018 11:00
Oppdatert: 11.jul.2018 15:44

Og noe av det som gjør disse dagene enda bedre, er at frivillige over hele Norge gir oss gode opplevelser.

Festivaler, teateroppsetninger, aktiviteter for barn og familier, turisthytter, redningsselskapet. De bidrar til trygghet og gode minner vi kan ta fram resten av året. Og frivilligheten er godt organisert. Heldigvis.

MAN LYKKES

Jeg var invitert til å delta på årsmøtet, der muligheten for inkludering av flere i organisasjonene var hovedsak. Aktivitetsveksten viser at man lykkes, men også at flere kan inkluderes.

Kravet til oss som var invitert til politisk debatt var – «vi trenger mer frie midler, løs det gjennom momskompensasjonsordningen!»

For akkurat ett år siden vedtok Stortinget enstemmig å pålegge regjeringen å styrke momskompensasjonsordningen til frivillige organisasjoner gjennom en opptrappingsplan.

TVANG FRAM ØKT BEVILGNING

Da statsbudsjettet kom noen måneder etter, var det ingen spor etter kravet. KrF og Venstre brukte heldigvis sin forhandlingsposisjon, og tvang fram en økt bevilgning. Men, fortsatt er det ingen spor av opptrappingsplan.

Arbeiderpartiets budsjett for 2018 inneholdt en økning på 100 mill. kroner.

Den jobben frivilligheten og idretten gjør for å inkludere flere i små og store fellesskap i organisasjoner og lokalsamfunn kan ikke overvurderes.

Det var fint å lytte til regjeringspartienes velvilje i debatten på Frivillighetens årsmøte. Til nå har velvilligheten ikke gitt konkret uttelling verken i statsbudsjettet eller i revidert.

De frivilliges bidrag for å hindre større forskjeller mellom folk er stort og viktig. Utålmodigheten etter å kunne bidra mer fortjener mer raushet også fra de som styrer. Det er jeg sikker på at vi som samfunn får mye igjen for.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no