18. jul
 
Fylkesmannens skoleinnsigelse 
LESERBREV. Fylkesmannens innsigelse inneholder mye kritikk av jobben som har blitt gjort fram mot ny Vilberg skole.

Publisert: 16.mar.2017 10:40
Oppdatert: 17.mar.2017 09:59

1. MATJORD

Fylkesmannen kommer med innsigelse til å bruke Tynsåkjordet til tomt for ny Vilberg skole. Nasjonale føringer for bevaring av dyrket mark er ikke tillagt nok vekt av flertallet av politikerne i Eidsvoll. Så lenge det fins alternativer skal disse velges før dyrket mark tas. Eidsvoll-politikernes forsøk på å blidgjøre med å flytte matjord og eventuelt nydyrke arealer holder ikke for Fylkesmannen. Gir ikke samme kvalitet som kanskje 1000 år gammel dyrket jord. Og når man tar en stor del av et jorde blir arealet som er igjen av jordet mye vanskeligere å dyrke slik som moderne landbruk har utviklet seg.

LES OGSÅ: Glem Tynsåkjordet

2. AREALBRUKEN

Kommuneplanen for arealbruken i Eidsvoll ble vedtatt i mars 2015. Når flertallet av politikerne i Eidsvoll foreslår endringer allerede i april 2015, sier Fylkesmannen ifra at dette går ikke uten etter en omfattende prosess. For egen regning må jeg spørre hva slags planlegging er dette?

3. SENTRUMSUTVIKLING

Fylkesmannen sier at når man har bestemt at Eidsvoll skal ha et sentrum så vil det være en fordel om man også har en barneskole i dette sentrumet. Overordnede politikere har vedtatt at fortetting og transformasjon må være utnyttet før man eventuelt flytter på byggegrenser.

4. UTREDNINGEN.

Å få en bemerkning fra Fylkesmannen om at flere forhold ikke er grundig nok utredet er ganske kraftig kost. Flere av oss som er utenfor politikken i Eidsvoll har jo prøvd å påpeke dette i sak etter sak. Selv om man som politiker i stor grad er prisgitt det man får fra administrasjonen burde man i det minste lese det man får seg forelagt med kritiske øyne. Det er lov å stille spørsmål også om man er valgt politiker.

5. RÅDMANNENS INNSTILLING.

Man bør også merke seg at rådmannen innstilte overfor politikerne i Eidsvoll at han mente man fikk en fullgod skole på nåværende skoletomt. Det var et flertall av politikerne som underkjente det rådet man fikk.

Arne Halvorsen

Eidsvoll Verk 

LES OGSÅ: Ordfører etterlyses

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no