17. jul
Nicholas Wilkinson (SV)
 
Gi alle barna en sjanse
LESERBREV. 1433 barn lever i fattige familier i Ullensaker, Eidsvoll, Hurdal og Nannestad.

Publisert: 19.apr.2017 06:00
Oppdatert: 11.apr.2017 12:51

Disse barna fortjener like gode muligheter som alle andre barn. Det er på tide å sikre alle familiene penger nok til å delta på fotballaget og i barnebursdager. Det er på tide å øke barnetrygden.

Fattigdommen handler om den unge gutten som går alene hjem fra skolen tidlig på dagen, fordi foreldrene ikke har råd til SFO. Den handler om den 10 år gamle jenta ikke kan invitere vennene sine i bursdag, for foreldrene har ikke råd til kake og brus. Det handler om barna som ikke kan bli med på fotballaget, håndballaget eller gå på kulturskolen.

Fattigdom er ensomhet. Det er barn som blir stående igjen på utsiden mens de andre leker. Det setter vonde sår i små barnekropper å bli holdt utenfor fellesskapet. Disse barna fortjener bedre.

Fattigdommen i Norge øker raskt, samtidig som vi har rekordmange milliardærer. 

Vi trenger flere lærere og barnehagelærere, gratis barnehager og flere barnehageplasser. Men det holder ikke alene. Familiene som er fattige trenger mer enn god utdanning til barna. De trenger penger i lommebøkene om barna skal kunne delta på fotballaget eller gå på musikkskolen. 

Om barnefamiliene som sliter kan få noen hundre kroner ekstra i måneden vil det gi løftet de trenger for å kunne delta mer på lik linje med andre. Vi må øke barnetrygden.

Barnetrygden har stått stille siden 1996. I over 20 år har barnefamiliene fått mindre og mindre støtte, samtidig som skattene har blitt kuttet kraftig for de rikeste. Nå øker barnefattigdommen og 98.000 barn i Norge lever under fattigdomsgrensen. Om barnetrygden bare hadde vært prisjustert siden 1996 ville 18.000 av disse barna vært i familier med god nok råd. Norge trenger en ny velferdsreform for barna. Sist SV styrte sikret vi alle rett til barnehageplass. Nå er det på tide å gi barnefamiliene bedre råd. I stedet for å slå rekord i antall fattige barn og antall milliardærer, burde vi omfordelt mellom de som har mest og de som har minst. Det er på tide å øke barnetrygden. Alle barn fortjener like gode muligheter.

LES OGSÅ: Morgenaksjon i Eidsvoll

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no