27. jun
 
Gi kirker til muslimske menigheter

Publisert: 23.mai.2018 19:00
Oppdatert: 23.mai.2018 11:34

I Klassekampen, «Venstresidas dagsavis» som blir lest av folk med de mest ulike politiske og andre holdninger, leser jeg at lederen for Norges kristelige studentforbund, Ingvild Yrke, ønsker å bytte ut «andredagene» med for eksempel muslimske fest- og høytidsdager. «Den internasjonale kvinnedagen 8. mars, Verdens miljødag og id al-fitr eller id al-adha er gode alternative høytidsdager», sier hun til Klassekampen (15.05.2018).

Òg andre har kommet med liknende ideer, blant dem prestene Einar Gelius og Per Anders Nordengen, og lederen for Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, Ingrid Rosendorf Joys.

De nevnte personene har gode tanker i pakt med for eksempel Albert Schweitzers (1893–1898) «ærefrykt for livet», men jeg spør meg om de ikke går altfor kort. Dette særdeles gode forslaget aktualiserer en annen tanke som jeg har gått med i årevis. Vi hører, både fra Norge og utlandet, om «katastrofalt» dårlige frammøte i mange kirker – ja, om «tomme» kirker.

I Oslo har en til og med diskutert å selge kirker. Hva med å gi dem bort til muslimske menigheter eller til andre gode formål? Å selge dem synes jeg minner litt for mye om pengevekslerne som Jesus, ifølge bibeleventyret, ville befri tempelområdet for. Jeg tenker derfor at kirker i Ullensaker med for dårlig frammøte, og dem veit jeg finnes, burde bli gitt vederlagsfritt til muslimske menigheter som trenger dem – eller andre gode formål.

Er kirka, og kommunen, modne for et sånt forslag som jeg tror Jesus ville likt? Hva sier ordfører, Tom Staahle?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no