19. jul
 
Gi ris i helgen
Fastelavnssøndag er mer enn hveteboller med krem og melisdryss.

Publisert: 10.feb.2018 06:00
Oppdatert: 09.feb.2018 12:01

Fastelavn er en av merkedagene for Norske Kvinners Sanitetsforening. I generasjoner har de plukket og etterpå pyntet bjørkeris med fargerike fjær, for å selge til inntekt for sitt viktige arbeid.

Til alle tider har Sanitetskvinnene spurt seg hvem som trenger dem mest. De har gjort og gjør en formidabel innsats for vårt velferdssamfunn.

De har utdannet sykepleiere, de har bidratt til forskning og kunnskapsutvikling. Deres innsats har hele tiden tilpasset seg nye tiders folkehelseutfordringer. De har satt bekjempelse av tuberkulose og kreft på dagsorden og løftet revmatisme og beinskjørhet som viktige kvinnehelseutfordringer.

De bidrar til kvinnemedisinsk forskning og er opptatt av barn, unge og eldre – med særlig vekt på kvinners livsvilkår.

Sanitetskvinnenes mål har hele tiden vært; der det offentliges innsats ikke strekker til, setter sanitetskvinnene ressursene inn – både lokalt og nasjonalt.

Milliardverdier er overført til samfunnet gjennom sanitetskvinnenes frivillige innsats. Inntekten fra fastelavnsrissalget går til gode tiltak på Øvre Romerike, og forskning på sykdommer som oftest rammer kvinner.

Norske Kvinners Sanitetsforening har over 41.000 medlemmer. Medlemmene i sanitetsforeningene på Øvre Romerike, står på skuldrene til sine formødre og bærer videre den stolte arven det er å være del av en organisasjon som er til for andre.

Som datter av en trofast sanitetskvinne har jeg et nostalgisk forhold til fastelavnsris og maiblomster. Men det er ikke nostalgi som preger Norske Kvinners Sanitetsforening. Den er en tidsaktuell forening som også jobber aktivt mot skjønnhetstyranniet, mot vold mot kvinner, bedre integrering og reell likestilling. De fortjener ros, og at du gir noen eller deg selv ris i helgen.


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no