21. jul
Er kritiske til Bjørn Dæhlies planer i Sundet.
 
Gigantomani i Sundet
MENINGER. Sundets viktigste kvaliteter er den historiske bystrukturen, bebyggelsen, det omgivende landskapsrommet og beliggenheten ved elva.

Det å bevare og styrke eksisterende kvaliteter kan bidra til å gi stedet konkurransefortrinn. Ved å ta vare på og dyrke stedskarakteren, det unike, det som gjør at dette stedet skiller seg fra andre, kan man gjøre Sundet mer attraktivt og tiltrekke seg familier som søker hit nettopp på grunn av disse kvalitetene.

I varsel om oppstart av detaljreguleringsplan for Torget 3 og 5 finner vi ikke disse forholdene ivaretatt.

Eidsvoll kommune har fortjenestefullt fått utarbeidet en omfattende kulturhistorisk stedsanalyse fra NIKU hvor ulike brukergrupper av Sundet ble invitert til å delta. I tillegg en analyse med anbefalinger til plangrep fra arkitektfirmaet Pir II i Oslo.

Planene fra disse to firmaene anbefaler en etasjehøyde på maks 3-4, ikke 5-6 og opptil 14 etasjer som planene fra utbygger antyder.

Utbyggingen slik den er foreslått, vil forringe stedsidentiteten til Sundet, den vil stenge utsynet fullstendig til Vorma for mange. I det hele viser planen som vi er utfordret til å mene noe om, en gigantomani som vi mener Sundet og Eidsvoll kommune bør spares for.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no