19. jul
 
Gir ikke opp avgiftsfri netthandel

Publisert: 22.jun.2018 09:00
Oppdatert: 21.jun.2018 15:30

Der er trist at stortingsflertallet har bedt regjeringen utrede å gjøre det vanskeligere for folk flest å handle på nettet.

Stortinget vedtok mandag å be regjeringen utrede fjerning av avgiftsfritaket for varesendinger fra utlandet med verdi under 350 kroner.

Det betyr at du snart kan måtte betale moms på hver krone for varer du bestiller på nettet fra utlandet. Jeg tror mange i dag setter pris på å kunne bestille småvarer de kanskje ikke finner i Norge eller i sitt nærområde på en lite byråkratisk måte.

TILLEGGSGEBYR

Det virkelige problemet med å innføre moms på småvarer er ikke momsen i seg selv, men at Posten og andre samtidig vil legge på et ekspedisjons- eller lagringsgebyr på 160 kroner og oppover. Da snakker vi virkelig om at stortingsflertallet fratar norske forbrukere reell mulighet til å handle småting på nett, og forbrukerne blir taperne.

MOMSFRI NETTHANDEL

Bak de millioner av pakker som omfattes av momsfritaket hvert år, finner vi eksempelvis folk i distriktene som får tilgang til et langt større utvalg og kan få varene levert hjem til seg.

I tillegg til forbrukerperspektivet, er det god distriktspolitikk å la folk få tilgang til varer fra hele verden, selv om man bor på bygda. Stortingsflertallet tar overhodet ikke hensyn til forbrukerne i denne saken, og det synes jeg er trist.

Fremskrittspartiet vil kjempe for å beholde momsfri netthandel. Det er mange som setter pris på å handle småvarer på nettet, uten å måtte betale skyhøye gebyrer. Det håper jeg at Stortinget vil innse når denne saken blir endelig behandlet.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no