21. apr
 
Gjør realfag til en opplevelse
LEDER. Mange barn har i uka som har gått valgt å «utsette» starten på skoleferien.

Publisert: 03.jul.2017 06:00
Oppdatert: 03.jul.2017 19:20

I stedet for å innlede sommeren med et helt sikkert velfortjent slaraffenliv, har de pakket skolesekken eller gymbagen og satt kursen mot fotballskoler, håndballskoler og en rekke andre gode tilbud for våre små.

I dag skal vi imidlertid fokusere på dem som har brukt uka som har gått til å være forskere, i regi av Forskerfabrikken. Med slagordet «Vi trener hjerner», har de sosiale entreprenørene i Forskerfabrikken siden 2002 jobbet for at flere barn skal fatte interesse for realfag.

Eksploderende såpebobler, magisk slim og andre morsomme eksperimenter gir bare i år nesten 6000 barn fra fjerde til sjuende trinn en innføring i teknologi- og realkompetanse. Kompetanse som man garantert vil ha glede av senere i livet, nesten uansett hvilken yrkes- eller studieretning man måtte velge. For ikke å snakke om at behovet for folk med realkompetanse øker fra år til år.

Vi besøkte Forskerfabrikken på Skogmo skole i forrige uke. Tar vi utgangspunkt i engasjementet til de 26 små vernebrillekledde forskerne der, er dette en opplevelse som vil husket. Både faglig og sosialt. I vårt distrikt er det «forskerfabrikker» både i Nannestad, Eidsvoll og i Ullensaker. Mange barn hadde nok satt pris på om dette tilbudet også dukket opp i den andre kommunene etter hvert.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no