23. jul
 
Gledesdreper og festbrems

Publisert: 08.sep.2017 19:00
Oppdatert: 08.sep.2017 12:56

Organisasjonen Av-og-til arbeider for godt alkovett i hverdagen. Under Arendalsuka lot de kjente politikere fra alle partier låne et par VR-briller, for at de skulle få oppleve hvordan det føles å være liten når de voksne rundt deg drikker for mye.

Politikere som ellers er uenige om veldig mye, ser ut til å være enig om en ting: Barn og alkohol hører ikke sammen. Voksne mennesker som endrer personlighet, blir unaturlig høylytte eller oppfører seg merkelig oppleves verken morsomt eller trygt når du er fire, seks eller ni år.

Noen mener kanskje at vi i KrF er litt kjedelige. Kanskje til og med at vi av og til ødelegger festen for voksne mennesker. De viser til at mange klarer å håndtere sin egen alkoholbruk på en god måte. Det er sant. Men vår alkoholpolitikk er ikke laget først og fremst for dem. Den er laget for dem som sliter med alkohol på en eller annen måte – eller for barn og ungdom som ikke bør eksponeres for verken alkohol eller berusede voksne. Derfor vil KrF ha en solidarisk og restriktiv alkoholpolitikk der vi sørger for å ha alkoholfrie arenaer der barn, ungdom og familier ferdes. På idrettsarrangementer, korslag eller andre arrangementer der både barn og voksne ferdes, bør vi voksne kunne leve med at det som hovedregel ikke serveres eller nytes alkohol. Derfor er jeg glad for at vi har KrF-politikere i alle kommuner i Akershus som setter barnas rett til en rusfri oppvekst høyest.

Som representant for Akershus på Stortinget kommer jeg til å kjempe barnas sak. Barn skal få være barn. Ingen barn burde eksponeres for berusede voksne, verken på offentlige steder eller hjemme. Kanskje har vi voksne noe å lære av barna? De er de fremste eksponentene for hemningsløs og grenseløs glede, enten er det 17. mai, julaften – eller en helt vanlig fredagskveld med taco. La festen begynne!

1.-kandidat til Stortinget

Akershus KrF

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no