21. jul
REISEMÅL: Næringsministeren trekker fram Eidsvolsbygningen når han snakker om reiselivet i Akershus.
 
Gode nyheter for reiselivet i Akershus
Flere enn 160.000 mennesker jobber innenfor reiselivsnæringen. Derfor er nettopp reiseliv en viktig satsing for regjeringen, og derfor er det veldig gode nyheter at det går mot nok en ny rekordsommer for norsk reiseliv.

Publisert: 07.jul.2018 09:00
Oppdatert: 05.jul.2018 22:49

For femte år på rad ligger det an til en økning i antall turister som skal besøke norske byer, fjell og fjorder, og godt over halvparten av reiselivsaktørene forventer en bedre sommersesong i år enn i fjor, ifølge en ny undersøkelse fra Innovasjon Norge.

Prognosene er særlig gode for turister fra Sverige, Tyskland og USA, som er de viktigste markedene for reiselivet.

Bra for arbeidsplassene

Sommerprognosene fra Innovasjon Norge er gode nyheter for norsk reiseliv, norsk økonomi og norske arbeidsplasser.

Norge har de aller beste forutsetninger for å være blant verdens fremste reisemål.

Som reiselivsnasjon kan vi by på en god blanding av spektakulær natur, spennende byer og annerledes kultur- og matopplevelser.

Reiselivet i Akershus

I Akershus er Eidsvollsbygningen og Oscarsborg festning velkjente reisemål, i likhet med den gamle trehusbebyggelse i Drøbak, Son og Vollen. Her kan man oppleve attraktive museer og gallerier. Gammel industrihistorie kan oppleves i kombinasjon med annen næring blant annet på Fetsund Lenser og Bærums Verk. Sammen med populære opplevelsestilbud som Tusenfryd fornøyelsespark og klatreparken Høyt & Lavt bidrar disse reiselivsvirksomhetene til økt verdiskaping og flere arbeidsplasser i lokalt næringsliv. Akershus er også Norges største kurs- og konferansefylke målt i antall overnattinger.

Fokus på bærekraft

Å bevare både regionens og Norges kvaliteter som reisemål er viktig for oss alle. Vi må derfor ta bærekraftig reiseliv på alvor. Her skal regjeringen gjøre sitt, men målet oppnår vi i hovedsak gjennom tiltak i og av reiselivsnæringen selv.

Og selv om vårt vakre land er et attraktivt reisemål, kan vi ikke ligge på latsiden. For å sikre fortsatt vekst, må regjeringen, lokale myndigheter og næringslivet jobbe sammen.

BYER OG BYGDER

Vi må enes om hvor vi vil, og hvordan vi skal få det til. Et viktig spørsmål er hvordan vi sikrer at turistene vil betale for attraktive norske reiselivsprodukter i våre byer og bygder.

Videre må vi sørge for at turistene kommer tilbake. Og sist, men ikke minst, må vi legge godt til rette for bærekraftig turisme.

Viljen til å lykkes med dette er stor fra regjeringens side. Sammen med reiselivsnæringen er jeg derfor optimistisk og tror på enda flere rekorder for norsk reiseliv i årene som kommer.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Torbjørn Røe Isaksen
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no