17. jul
Furuseth slakteri ligger i Ullensaker, helt på grensa til Eidsvoll. Arkivfoto
 
Greit med så mye lukt fra slakteriet?
Åpent kort brev til ledelse i både Ullensaker og Eidsvoll og til Furuseth AS.

Publisert: 15.mai.2018 06:00
Oppdatert: 14.mai.2018 11:48

Det lukter på Dal og lukta er ikke av den gode sorten. Lukta er plagsom og spesielt sterk i området ved Dal stasjon. Jeg har bodd på Dal i 17 år og vil påstå at lukta bare har tiltatt i styrke og intensitet de senere årene. Det trengs ikke vitenskapelige utredninger for å fastslå at det lukter forferdelig og kraftig. Det er så enkelt som å kjenne etter, les: bruke nesa.

Hva som er kilden til lukta trenger heller ikke utredes særlig mye. Den stammer fra Furuseth AS, Østlandets største private slakteri. I min nese er dette ubestridelig fakta. Slakteriet ligger i Ullensaker kommune, så tett opptil nabokommunen Eidsvoll det er mulig å komme. Luktproblemene er plagsomme og går utover livskvaliteten til stadig flere innbyggere da bosetting og trafikken i området stadig vokser. Som eksempel får Dal stasjon i disse dager en kraftig utvidelse av antall p-plasser.

Problemstillingen har vært omtalt i media tidligere, da med vage tilsvar fra politisk hold og ledelsen ved Furuseth slakteri. Lukta er uansett ikke vag og har blitt stadig sterkere.

Håper med dette å få noen til å ta tak i luktproblemene som plager så mange. Politisk ledelse i nevnte kommuner og Furuseth AS inviteres til å svare meg. Svaret jeg ønsker meg bør være konkret, ærlig og innrømme at ja; det er en intens lukt på Dal.

Politikere og Furuseth AS, hvor ærlige våger dere å være? Problemstillingen jeg reiser kan alternativt angripes med bortforklaringer. Lukta er vel ikke så ille? Jo, den er det!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no