19. aug
 
Grunnlovsbygda for de mange – ikke for de få

Det fineste med Norge er ikke fjorder og fjell, men sterke felleskap og små forskjeller!

Norge ble bygget som et land for de mange. Arbeidsfolk og fagbevegelsen kjempet og vant.

Sånn fikk vi et arbeidsliv der ingen skulle stå med lua i hånda. Sånn fikk vi en velferdsstat som skulle være et sikkerhetsnett for alle når de vanskelige dagene kommer. En trampoline å ta sats på, så vanlige folk sine drømmer kunne bli til virkelighet.

Nå øker forskjellene mer enn noen gang. Utrygghetene i arbeidslivet øker. De 10 prosent med høyest lønn har fått massiv lønnsvekst, mens resten av oss har blitt hengende etter.

I flere deler innenfor velferden ser vi et gryende opprør. Barnehageopprør. Barnevernsopprør. Barselsopprør. Sykehusopprør.

PÅ LAG MED VANLIGE FOLK

Høyre-regjeringen bygger ned velferdsstaten heller enn å bygge den ut. Erna Solberg har alltid råd til skattelette til de med mest fra før, men aldri råd til å hjelpe de som trenger det mest!

For å bekjempe høyrepolitikken til Erna Solberg, trenger vi et fortsatt rødgrønt flertall i grunnlovsbygda Eidsvoll etter høstens valg. Vi trenger politikere som er på lag med vanlige folk, ikke de på toppen. Vi trenger politikere som er på lag med mennesker, ikke markeder.

Arbeidsfolk står ikke lenger med lua i hånda, men stadig flere står med mobilen og håper på ekstravakter for å få endene til å møtes neste måned.

I kampen for hele og faste stillinger er vi på lag med menneskene i velferden, ikke stoppeklokkene.

I dag er mange av stillingene i kommunesektoren deltidsstillinger. Det betyr utrygghet for arbeidsfolk. Først når neste vaktliste kommer, vet du hvilke helger du får være med barna og om regningene kan betales denne måneden. Det betyr utrygghet for de som trenger velferden – eldre og barn som får stadig nye ansikter å forholde seg til. Hele og faste stillinger gir bedre tjenester for alle. Derfor går Eidsvoll SV til valg på å bekjempe deltidskulturen innenfor helse og omsorg, og kjempe for hele og faste stillinger for de som ønsker det.

I høst kan vi velge å kjempe for det fineste med Norge. Vi kan velge felleskap, foran forskjeller. Solidaritet, foran grådighet. Politikk for arbeidsfolk, foran profitører. For mennesker, ikke markeder. For de mange, ikke for de få.

Gratulerer med dagen 1. mai!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no