15. des
DUGNAD. Skigruppa til Åsen Idrettslag plukket stein til den store gullmedaljen. Det ga 10.000 kroner i klubbkassa.Foto: Magnar Haraldsen
 
Gull av gråstein
LEDER. Alkymi har mistet litt av glansen etter hvert som årene er gått, men drømmen om å lage gull av gråstein lever videre.

Publisert: 07.jun.2017 15:00
Oppdatert: 07.jun.2017 15:30

Om enn i litt andre former. I Nannestad, nærmere bestemt i Åsgreina, har de på mange måter klart å få det til. Om lag 25 medlemmer i Åsen Idrettslag har deltatt i en steinplukkerdugnad på et jorde som ble gravd opp da nytt vann- og avløpsnett ble lagt.

Ivrige hender fra skigruppa i idrettslaget plukket jordet steinfritt igjen. Dette ga klubben 10.000 kroner i inntekter. Opplegget var kanskje litt annerledes enn hva de gamle alkymistene forsøkte å blande seg fram til, men den lokale gråsteinen ble til, om ikke gull, så i hvert fall mer omsettelige verdier.

Å finansiere lokale idrettslag og foreninger er tidsvis krevende. Sponsorpengene sitter ofte langt inne, og det er stadig lenger mellom bedrifter som kan spytte inn de helt store beløpene. Tippepenger og offentlig støtte er viktige bidrag, men selv kombinert med medlemsavgifter, kan det være tungt å få tallene til å gå opp. Det kreves kreativitet, og det uten at man beveger seg over i kreativ bokføring.

Loddsalg fungerer ikke lenger like bra som inntektskilde, ikke minst fordi stadig færre av oss går rundt med kontanter, men innsamling av tomflasker, salg av doruller og mye annet, viser at det er en vilje til å teste ut nye pengekilder. Steinplukking har en begrenset varighet, og er kanskje ikke noe Åsen Idrettslag kan budsjettere med neste år, men kreative foreninger sammen med lokale aktører – offentlige eller private – med konkrete hjelpebehov, kan helt sikkert få til tilsvarende opplegg som i Åsgreina også andre steder i vårt distrikt.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no