23. jul
GULLPRAT. Eidsvoll har i dag tre gullgruver, de tre jernbanestasjonene, ble det påpekt på næringslivsforumsmøtet denne uka.
 
Eidsvolls tre «gullstasjoner»
LEDER. Gull klinger i ørene til en eidsvolling. Særlig hvis han eller hun er fra Gullverket.

Publisert: 16.mar.2017 10:05
Oppdatert: 17.mar.2017 09:22

Der har det vært gullutvinningsdrift og nye forsøk på det samme de siste årene med vekslende hell.

Gullet ble igjen dratt fram på næringslivsfrokosten på Eidsvoll videregående skole denne uke. Ikke det historiske gullet fra Gullverket, ei heller Tormod Knutsens gull fra OL i 1964, men i mer overført betydning.

Samarbeid med næringslivet er gull verdt for oss på Eidsvoll videregående skole, sa rektor Ingvild Askheim og viste til et meget fruktbart samarbeid med næringslivet om praksisplasser undervegs i den videregående utdanningen. Det gjør det lettere for elevene å få jobb og det fører ofte også til at elevene etablerer seg i bygda etter endt skolegang, påpekte hun. Dette er selvsagt viktig for kommunen som på denne måten får de unge til å bli her.

Rektoren påpekte også det gode samarbeidet andre vegen, nedover i skolesystemet. Elever på ungdomsskolen blir invitert til den videregående skolen for bedre å kunne velge riktig utdanning videre. For elevene er dette kanskje gull verdt.

Det siste, men kanskje viktigste gullet var plansjef Sissel Pettersen som påpekte. Eidsvoll har tre «gullgruver», det vil si jernbanestasjonene på Dal, Eidsvoll Verk og Eidsvoll. Rundt disse ligger muligheten for utvikling av næringsliv og bosetting. Kort veg til jobbmarked lokalt eller i hovedstaden er viktig for unge som skal etablere seg i dag.

Utviklingen vil komme rundt disse stasjonene, nå kalt «gullstasjoner» for å ta imot veksten i kommunen. Det synes som en fornuftig rettesnor.

LES OGSÅ: Nyttige frokostmøter

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no