20. jun
 
Har de ikke foreldre som er bekymret?
Vi beboere i Nannestad Torg må bare få lov å spørre: Hva gjør politiet, skolen, barnevernet og ikke minst foreldrene med «gatebarna» på Nannestad?

Publisert: 02.nov.2017 13:00
Oppdatert: 02.nov.2017 13:12

Rundt Nannestad Torg og Nannestad Bussterminal er det nå på kveldene, og til langt på natt, ungdommer i 14–15 årsalderen som reker rundt.

For å si det pent: Det ikke akkurat støyfritt, og langt fra rusfritt, selv på hverdager. Blant annet stjeles det øl og rusbrus i Rema Nannestad, og dop omsettes åpenlyst.

Noe må være feil et sted når barn ringer på til leilighetene klokka 03.15 på natten og spør om å få komme inn og varme seg i oppgangen?

Det bor mange eldre mennesker i Nannestad Torg, og man kan bli urolig om dørklokka plutselig ringer så sent på natta. Eller at porten til fellesområdet mellom blokkene stadig er brutt opp, og huiende fjortiser romsterer rett utenfor soveromsvinduene. Og at det er slagsmål utenfor blokka som ender med henting i ambulanse.

Har ikke disse barna foreldre som er bekymret for dem? Hvis ikke så må det vel kunne kalles omsorgssvikt. Og skolen, tar de opp med barna om de har problemer hjemme?

Har ikke politiet (som for øvrig er tipset flere ganger) et ansvar for å opprettholde ro og orden i området? De har jo tross alt både kontor og garasje tvers over gården, i alle fall fram til 31.12.17. Det settes ofte politibiler inn i garasjen på nattetid, men de har patruljert andre steder tydeligvis.

Og hvis verken skole, foreldre eller politiet kan ta ansvar, hvor i all verden er barnevernet? Burde ikke de vært koblet inn når barn reker ute hele natta?

Disse ungdommene forstår dessverre ikke sitt eget beste, de tenker ikke på at rus lett kan ødelegge livet. Og alle som en er «mobil-junkies». Vi ser skjermene lyse konstant der ute i mørket, så Facebook, Twitter, Snapchat etc. surrer og går med gud vet hva, av bilder og videoer etc. som også kan gi problemer senere i livet.

Men de lever kun i nuet, intelligensen ligger antakelig kryptert og «not available «på «hidden files» et sted i bakhodet på dem.

Dere har sikkert hørt vitsen om fire personer som skulle gjøre en jobb. De het Alle, Noen, Enhver og Ingen. Hvem endte opp med å gjøre jobben? Ingen.

Så altså, om Noen, Alle eller Enhver snarest kan ta tak i problemet hadde det vært fint.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no