18. jul
 
Har vedtatt å ansette et mobbeombud
LESERBREV. Akershus fylkesting har vedtatt å ansette Janne-Marie Myrås som ny elev-, lærling- og mobbeombud.

Publisert: 22.mai.2017 14:08
Oppdatert: 22.mai.2017 14:08

Jeg tror der vil være viktig for å jobbe forebyggende mot mobbing for de 22.000 elever som går i den videregående skolen i Akershus. Dette en sak jeg har jobbet lenge med. 

Mange barn og unge opplever jevnlig å bli mobbet på skolen. Det er en alvorlig krenkelse av menneskeverdet, og for noen kan det bety en ødelagt barndom. Vi må sikre bedre hjelp til dem som opplever å bli mobbet. Derfor fremmet vi et forslag om mobbeombud i Akershus.

Kamp mot mobbing er en svært viktig sak for KrF. Vi vil arbeide hardt for at skolen skal være fri fra aller typer mobbing. Det må være nulltoleranse for mobbing i skolene, og alle mobbesaker skal gripes fatt i og få konsekvenser. Det må være et soleklart mål at ingen skal grue seg til å gå på skolen.

KrF ønsker derfor å opprette mobbeombud i hvert fylke. Dette ombudet skal være uavhengige av skoleeierne og ha hovedsakelig to funksjoner gjennom å være et sted å henvende seg for barn og foreldre når de opplever at mobbesaker ikke blir grepet fatt i og gjort noe med fra skolens side. Samt en inspirator og faglig pådriver for godt forebyggende arbeid mot mobbing på skolene.

Mobbeombudene skal både være en ressurs for skolene og en instans der man kan få hjelp i konkrete fastlåste saker. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no