20. jun
 
Det er vanskelig å forstå at samarbeidet med Hegli gård må opphøre
LESERBREV. Karl Henrik Laache og Anne Bergem hadde et innlegg i avisen lørdag 22. april.

Publisert: 09.mai.2017 10:51
Oppdatert: 09.mai.2017 10:51

De hadde en fin beskrivelse av ungdomsskoleelevenes uvurderlige opplevelser og unike læring på Hegli gård.

Men: Konklusjonen er motsatt! Det er besluttet at avtalen med Sidsel Sandberg og gården skal sies opp!

Undertegnede var skole- og barnehagesjef i Nannestad (eller seksjonsleder, som det het den gang) fra 1997 til november 2000. Det var i den perioden samarbeidet mellom skolen og Hegli gård ble etablert. Det var en stor begivenhet – og enestående på landsplan – at et slikt undervisningsopplegg kom i stand. Det var ingen andre kommuner som hadde et opplegg for alle elever med praktisk læring på en gård med økologisk drift. Hegli gård og Nannestad ungdomsskole hadde til og med besøk av sentrale politikere og Dagsrevyen! Lærerne på skolen gjorde en stor innsats for å få dette unike opplegget til. Økonomien i prosjektet ble ivaretatt av administrasjonen og vedtatt politisk. Elevene hadde en uke i 8. klasse med blant annet fjøsstell, såing og planting, en uke i 9. klasse med høsting av grønnsaker, frukt og bær – og til slutt en uke i 10. klasse med gjestebud for elevenes besteforeldre.

Det er vanskelig å forstå at samarbeidet må opphøre og avtalen sies opp. Samtidig gir man opp å ivareta et pedagogisk prosjekt uten sidestykke. Det har vært et ønske fra skolens side å videreføre dette samarbeidet til glede for elevene. Jeg forstår at en har prøvd å få til planer for videreføring, men har så langt ikke lykkes. Jeg synes at her må en «legge seg i sælan» og få det til, og ikke gi opp! Det er utrolig hva man kan få til hvis viljen til gjennomføring settes inn.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no