18. jul
 
Helt topp med sukkeravgift
Den såkalte sukkeravgifta bringer rundt to milliarder nye kroner til statskassa. Dessuten er dette god folkehelsepolitikk.

Publisert: 29.apr.2018 15:00
Oppdatert: 27.apr.2018 12:00

 Hylekoret mot avgifta er latterlig, Senterpartilederen Vedum prøver å gjøre dette om til distriktspolitikk – noe han gjør ut av det meste. For en politiker som har ambisjoner burde prisøkning på sukkerholdige produkter være det minst viktige av det minst viktige å bry seg om.

Næringsmiddelprodusentene furter, og media viser manglende forståelse for det som virkelig betyr noe – dette er virkelig «fake news»! Økninga av sukkeravgiften skal liksom være en trussel mot ei utspekulert næring som lever av å fylle norske kropper med noe vi ikke trenger, nemlig sukker. De fleste folk i Norge har tross alt ikke tid eller økonomi til en harryhandel i Sverige. Det bor faktisk mennesker i Nord-Norge og på Vestlandet – litt lenger enn 11 mil til grensa …

Debatten raser om mulige tapte arbeidsplasser ved Freia sjokoladefabrikk i Oslo. Direktøren har stått fram og grått krokodilletårer. Vel – i dag eies Freia av Philip Morris, verdens største tobakksselskap. Industriarbeidsplassene i Oslo er for lengst flytta ut av landet – når ble dette et medieoppslag? Dette er faktisk alvorligere enn tapte sukkerkroner i harryhandel.

Media hauser altså opp «falske nyheter» – sjokolade og marsipan synes å være viktigere enn å bygge landet. Redaktør Arne Holm i High North News har et poeng, idet han harselerer med NRK som har kjørt sukkeravgiftsdebatten til det kjedsommelige, men knapt problematiserer nedleggelsen av 200 gruvearbeidsplasser på Svalbard. (highnorthnews.com, 18.04.18)

I stedet for å ta en virkelighetsdebatt om dette, har opposisjonen på Stortinget ført en latterlig debatt om mulige og teoretiske virkninger av noen øres prisstigning på brus og sjokolade. Manglende politisk gangsyn, men det får da være grenser.

Kanskje sjokoladeindustrien skulle flytte til Svalbard? Dette ville i hvert fall garantere NRK-oppslag og full mediedekning i alle kanaler.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no