26. apr
«Jeg kan ikke se at politikerne i Eidsvoll har grepet tak i dette prosjektet før det ble offentlig kjent at dette ikke var under kontroll.»
 
Hemmeligholdet fortsetter
Vi som må betale det fornyinga av renseanlegget i Bårlidalen koster, får ikke innsyn i konsulentrapporten som firmaet til Svendby utarbeidet for Eidsvoll kommune.

Publisert: 25.des.2017 06:00
Oppdatert: 21.des.2017 11:25

Vi får ikke innsyn i forliksavtalen som er inngått med firmaet Ø.M. Fjeld. Argumentet her er at den inneholder kommersielle opplysninger. Ja, de har jo hatt et kommersielt oppdrag for Eidsvoll kommune og da må sluttoppgjøret være offentlig.

Som offentlig aktør må ledelsen i Eidsvoll kommune akte seg for å inngå avtaler som ikke tåler dagens lys. Hvorfor skal ikke vi innbyggere se hva vi betaler for? For det er vi som må betale dette. Politikerne i Eidsvoll følger opp administrasjonens forslag om å øke kloakkavgift med mer enn tre ganger prisstigninga flere år på rad blant annet for å betale alt dette.

Jeg kan ikke se at politikerne i Eidsvoll har grepet tak i dette prosjektet før det ble offentlig kjent at dette ikke var under kontroll. Mange politikere i Eidsvoll har bare stemt over å gi prosjektet en økt ramme flere år på rad. Det begynte i 2012. Hvorfor forlanger ikke politikerne mer presisjon i de innspillene de får fra administrasjonen? Hvem beskytter hvem i Eidsvoll kommune med å unndra opplysningene for offentligheten? Nåværende rådmann og økonomisjef har fått i oppgave å rydde opp etter tidligere lederes lite heldige behandling av «prosjektet Bårlidalen.»

«Uten styring og kontroll» kommer til å stå som en merkelapp på dette prosjektet for Eidsvoll kommunes administrasjon og politikere i mange år framover.

Vi kan ikke ha det slik framover at opplysninger blir unndratt offentlig innsyn for å beskytte «lite heldige avgjørelser» tatt av administrasjonen eller politikere i Eidsvoll, eller man prøver å ordne opp med avtaler som ikke tåler dagens lys.

LES OGSÅ: Nå er granskingsrapporten klar

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no