15. sep
ENGASJEMENT: – Jeg savner fullstendig diskusjoner hvor det tas opp også hensynet til oss som allerede bor her på Råholt og i Sundet. .
 
Hensyn til eksisterende beboere
URETT: Jens Edwin Aalborg, jeg registrerer at du tåler den urett som rammer andre, men ikke den som rammer deg selv.

Publisert: 14.jul.2017 07:00
Oppdatert: 14.jul.2017 08:08

Du får et kjempeoppslag i Eidsvoll Blad torsdag 6.juli hvor du utbroderer i detalj om hvordan en utbygging i Sundet vil ramme deg og dine naboer som bor på veldig attraktive eiendommer. Jeg klarer ikke å erindre at du har engasjert deg tilsvarende vedrørende den utbyggingen som er planlagt på Råholt. En utbygging som vil ramme enkeltpersoner i kanskje større grad en den vil ramme deg.

Jeg er imidlertid veldig enig i at vi skal ta vare på den egenarten som våre tettsteder, Råholt og Sundet, har. Vi har tettsteder med vesentlig småhus og ellers begrenset hushøyde. Det er hyggelig, godt og trygt å bo slik.

Gjennom planene som foreligger virker det som det er som uttalt mål å ukritisk fortette mest mulig og bygge høyest mulig. Dette bryter fullstendig med dagens bebyggelse, og vil forandre samfunnene fullstendig på sikt. Ikke bare visuelt, men i enda større grad som samfunn.

På Råholt kommer i tillegg situasjonen hvor kommunen løper etter utbyggerne for å bygge ned aktiv matjord. Er det i det hele tatt vurdert om det går an å få et mer aktivt landbruk på dagens arealer heller enn å bygge det ned? Når man ser hvor viktig det er å unngå utbygging på Tynsåkjordet skjønner jeg at det er veldig selektive meninger om hvordan sentralt jordvern skal utøves.

Det er jo vedtatt at det trengs så forferdelig mange nye boliger.

Når vi leser dagens situasjon hvor det rapporteres om stadig nedgang i omsetning av boliger er det jo absolutt på tide å tenke på om vårt lokale samfunn er tjent med en så massiv utbygging både på Råholt og i Sundet.

Du, Jens Edwin Aalborg, sitter jo som representant i kommunens styrende organer og har jo all mulighet til å påvirke utfallet i vedtakene. Jeg savner fullstendig diskusjoner hvor det tas opp også hensynet til oss som allerede bor her på Råholt og i Sundet. Ikke bare diskusjoner om hensynet til sentrale ønsker om fortetting og de kommersielle ønskene fra utbyggerne for å oppfylle dette.

Jeg tillater meg også å etterlyse hvor den ”kritiske” pressen er i dette spillet. Politikerne vil etter mitt skjønn dra på seg et heller dårlig ettermæle på grunn av ønsket og viljen til å løpe etter utbyggerne og ukritisk akseptere deres argumenter. Jeg påstår at kapitalen utmerket klarer å ta vare på seg selv, selv med begrensinger i utbyggingen både i høyde og bredde.

Bevar vår egenart som småsamfunn!

MER OM SAKEN: – Sundet har hatt nok problemer med at folk har vært redde for å bygge der nede

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no