26. jan
MANGE BÅTER: Hurdalssjøen har et aktivt båtliv. Dette er båthavna til Andelva Båtforening. Foto: Tore Lauritsen
 
Herlige lovløse Hurdalssjøen
BÅTLIV: Tragisk at en liten andel skal ødelegge for de mange. Jeg blir veldig overrasket hvis sommeren foløper uten tragiske ulykker.

Publisert: 17.jul.2019 09:00
Oppdatert: 17.jul.2019 10:29

Båtfolket på Hurdalssjøen er heldige som kan nyte sommeren på den perlen som Hurdalssjøen fremdeles er.

Tragisk er det at en liten andel av de som ferdes på sjøen skal ødelegge for de mange. Jeg blir veldig overrasket hvis sommeren forløper uten tragiske ulykker. I løpet av en kort periode har jeg vært vitne til flere tilfeller av sinnsykt båtvett i søndre del av sjøen.

I sundet mellom Andelva og Hurdalssjøen hvor det knapt er plass for to båter å møtes, foregår det til tider idiotkjøring på høyt nivå.

Tre vannskutere i samlet flokk på fullfart gjennom det uoversiktlige sundgapet, og senest denne uka en båt på full planing på samme sted. Bare flaks at disse ikke møter kano eller kajakkpadlere som har samme rett til å bruke sjøen. Jeg anbefaler sterkt alle disse sjøens myke trafikanter og bruke det vesle sundgapet som ligger rett sør for det store.

Dere er rett og slett sjanseløse hvis dere møter noen av disse hodeløse tøffingene på det smaleste.

Det finnes massevis av lover og regler for ferdsel på sjøen, men hva hjelper det når ingen håndhever disse. Politiet disponerer båt og båtplass i Andelva, men de har sannsynligvis ikke midler til å bemanne den.

Kanskje det hadde vært en idé med overvåkningskameraer i sundgapet men det er det vel heller ikke midler til. Kanskje en ekstraavgift på hver av de 5-600 båteierne i sjøen kunne bidra til å finansiere overtid for politiet i de 3 korte månedene sommeren varer.

Jeg har selv forholdsvis robust båt men gruer meg hver gang jeg skal gjennom sundgapet.

Noen må ta ansvar før vi får en dødsulykke i sjøen vår.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no