22. apr
FORNØYD: Ullensaker har håndtert veksten godt. Det ser vi av de tilbakemeldingene kommunens innbyggere gir oss i innbyggerundersøkelser. Arkivfoto: Kristian Westgård
 
Historisk høy vekst
VESKT: I 2017 hadde kommunen en vekst på nesten 1500 innbyggere. Det gjør Ullensaker til en av landets aller største vekstkommuner.

Publisert: 19.jun.2018 16:00
Oppdatert: 19.jun.2018 12:11

Vi er en av landets mest attraktive kommuner for innbyggere og næringsliv. Befolkningsveksten er historisk høy. Kommunen opplever en voldsom og dynamisk utviklingskraft med stor utbygging av boliger og næringsbygg. Jessheim har virkelig slått rot som regionssenter, og vi som folkevalgte ønsker mer fokus på å utvikle Jessheim som kommunens, men også regionens, naturlige midtpunkt.

Barn og unges Jessheim

Jessheim er en by det er lett å være stolt av. Jeg var så heldig å få snakke med noen av kommunens ungdommer som er medlemmer av Barn og unges kommunestyre. Da de var samlet sist, var temaet byutvikling og identitetsarbeid. De kloke ungdommene så både bakover til hva Jessheim har vært, men kanskje viktigere – de så framover på hva Jessheim skal bli.

Ungdom er opptatt av møteplasser og et trivelig, men pulserende bymiljø. Grønne lunger, parker, bilfrie områder, kultur, skatemuligheter, turområder. De er opptatt av å ha gode møteplasser i sentrum som innbyr til gode samtaler, gjør det gøy og trygt å henge med venner. Vekst er en viktig driver for utviklingen av en av hovedstadsområdets viktigste områder. Men samtidig mener bygdas ungdom at det å slå rot, det å trives i grønne og trygge omgivelser, å ha et sted å kalle «heim» er enda viktigere enn vekst i seg selv.

Fornøyde innbyggere – det skal være enkelt

Ullensaker har håndtert veksten godt. Det ser vi av de tilbakemeldingene kommunens innbyggere gir oss i innbyggerundersøkelser. Folk trives i Ullensaker og er fornøyd med tjenestene kommunen leverer på en effektiv og god måte. Kommunen har et fokus på nettopp innbyggerne og jobber hver eneste dag for at det skal være trygt og godt å bo og utvikle seg i kommunen. Det skal være enkelt å være innbygger i Ullensaker. Og nettopp det at det skal være enkelt har vært en drivkraft i 2017. Vi har blant annet jobbet med digitalisering og tilrettelegging av tjenester på nett. Folk vil være selvhjulpne og digitale. Det skal vi fortsette med å legge til rette for. En særlig stor satsing i 2017 var innføring av nettbrett til alle elever i Ullensakerskolen. Jobben ble startet opp i 2017 og fullført i begynnelsen av 2018. Dette er et viktig og rett skritt for å sikre gode læringsvilkår for fremtidige Ullsokninger.

Vekst utfordrer

Ullensaker går bra og veksten vil fortsette. Men den formidable veksten utfordrer oss. Kommunens inntekter kommer først og fremst fra skatt. Det er altså skatteinntektene fra Ullsokningene – deg og meg - som danner grunnlaget for hvor mye penger kommunen har å rutte med for å gi innbyggerne de tjeneste dere trenger og har behov for. Ullensaker har et lavere inntektsnivå enn kommuner det er naturlig å sammenligne seg med som Ski, Skedsmo, Lørenskog. Kommuner som er nokså like som oss i størrelse, som er i vekst, og som gjør det bra. Forskjellen er at alle disse kommunene har betydelig større inntekt per innbygger enn Ullensaker. Ullensakers skatteinngang har falt med 1 prosent hvert år de siste 20 år.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no