20. apr
Det nye LHL-sykehuset er snart innflyttingsklart.
 
Hjertetrøbbel for LHL – igjen
LEDER: Mandag ettermiddag sprakk nyheten om at Helse Sør-Øst har varslet kutt i rammeavtalene med LHL fra 2018.

Publisert: 07.sep.2017 14:00
Oppdatert: 07.sep.2017 18:11

Ifølge LHL vil en slik utvikling bety at det verken er faglig eller økonomisk bærekraft for å videreføre et hjertesenter. LHLs splitter nye sykehus på Jessheim står da i fare for å bli nedlagt før de har rukket å klippe snora, samtidig som 300 arbeidsplasser kan forsvinne.

Helse Sør-Øst svarer at de nå gjør en samlet behovsvurdering av ytelsene LHL-Feiring leverer med henblikk på neste års avtaleomfang. De har foreløpig ikke konkludert med hvor mye de trenger å kjøpe av ulike tjenester. LHL på sin side er avhengig av et visst volum for å kunne opprettholde sitt hjertetilbud.

Dette er ikke første gang klinikkens framtid og arbeidsplasser står i fare. Vi tok en rask titt i arkivet for de siste ti årene: I mai 2017 skrev vi «Feiringklinikken sliter», i mars 2016 «Folk er lei seg og frykter for framtida» som var en reprise fra februar 2013: «Feiring frykter for framtida». I 2009 «Feiringklinikken i fare – helseministeren gir ingen garantier».

Dette er et bevis på at det er behov for et system som er mer langsiktig og forutsigbart om de private aktørene skal ha mulighet til å samarbeide med det offentlige helsevesenet. Korte kontrakter skaper stor usikkerhet, og gjør det nærmest umulig å planlegge framtidig drift, både med tanke på bemanning og investeringer, men også å bygge opp et solid kompetansemiljø og kvalitetstilbud til pasientene.

Det er nok neppe tilfeldig at dette nødskriket fra LHL kommer akkurat nå – på oppløpet i valgkampen. Politikere fra alle fløyer var raskt på banen og kastet seg inn i debatten.

Saken framstår både dramatisk og alvorlig. Heldigvis har vi stor tro på at dette kommer til å løse seg – også denne gangen. Det blir nok neppe hjertestans for LHL denne gangen heller.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no