18. jul
OPPGAVER: «At sykepleiere kan avlaste legen med flere oppgaver, vil gi legen mer tid til å ivareta de sykeste pasientene på sin liste», skriver Tone W. Trøen (H).
 
Høyre ønsker å styrke fastlegenes rolle
Fastleger har i dag mange arbeidsoppgaver og flere melder om at de nærmest blir utslitt.

Publisert: 07.aug.2017 06:00
Oppdatert: 04.aug.2017 12:34

Nå vil Høyre avlaste fastlegen og la fastlegen få trekke på flere yrkesgrupper i helsetjenesten for å løse oppgavene.

At sykepleiere kan avlaste legen med flere oppgaver, vil gi legen mer tid til å ivareta de sykeste pasientene på sin liste.

Mer arbeid i team vil være bra både for pasienter og legene. Vi tror også dette vil gjøre yrket mer attraktivt for nyutdannede leger, fordi det vil bidra til en bedre arbeidsbalanse mellom jobb og familie for legene. Vi mener det selvfølgelig skal være mulig å være fastlege og ha tid til familien sin.

Etter planen skal det første pilotforsøket starte 1. april neste år, og det skal velges ut seks kommuner med til sammen 80 fastleger i pilotperioden som strekker seg over tre år.

I tillegg til forsøk med helseteam har helseministeren bedt Helsedirektoratet kartlegge hvilke oppgaver fastlegene bruker tid på.

Når vi får denne oversikten, må vi ta en diskusjon om hvilke oppgaver myndighetene mener fastlegene skal prioritere. I tillegg til å se på fastlegenes oppgaver på litt lengre sikt, tar vi grep for å støtte opp under rekrutteringen på kort sikt.

Vi etablerer nå en ny tilskuddsordning som gjør det mulig for kommuner å søke om midler til rekruttering av fastleger og tiltak for å heve kvaliteten og kompetansen i allmennlegetjenesten.

Befolkningen blir eldre og behovet for legetjenester kommer til å øke. Derfor må vi sørge for at det er interessant og attraktivt å være fastlege.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no