23. jul
 
Høyredreining så det holder
Først av alt vil jeg gratulere de tre høyrepartiene med å få dannet en ny plattform, og en utvidelse av regjeringen. Spennende saker.

Publisert: 29.jan.2018 19:00
Oppdatert: 29.jan.2018 11:42

En regjering som bærer tydelig preg av at dette er nettopp tre høyrepartier som sitter ved roret, dessverre.

Jeg sender en varm tanke til alle som stemte på Venstre ved stortingsvalget og trodde det betydde Frp ut av regjering. Det blir dessverre fire år til med Frp i førersetet. Og med Venstre på laget blir denne regjeringa sannsynligvis den blåeste i Norges historie. Som vi har sett de fire siste årene får folk i arbeid svekka rettigheter, mer midlertidighet og mindre helgefri, dette vil etter alt å dømme fortsette.

De virkelige utfordringene i for eksempel arbeidslivet er at færre arbeidstakere er organisert og at arbeidsgivere får for mye makt, dette blir dessverre ikke prioritert av de tre høyrepartiene. Arbeiderpartiet og AUF foreslår å øke fagforeningsfradraget, slik får vi flere organiserte arbeidstakere og et tryggere arbeidsliv. I tillegg kan vi vente at sikkerhetsnettet vårt som består av skole, helse og barnevern privatiseres enda mer, og bestemor skal ut på anbud. Samtidig skal urettferdigheten øke ved at de rike skal få skattekutt med renter så det holder. Dette gir intet annet enn velferdskutt alle oss andre. Men det tristeste av alt er de lave ambisjonene for å nå våre klimamål for 2020, og når det kommer til kampen for en atomvåpenfri verden har Venstre svelget så mange kameler at det puklene snart blir vanskelig å skjule.

Selv om denne regjeringen ikke er mye å juble for, kan jeg love at Arbeiderpartiet og AUF skal møte regjeringens forslag med konstruktive motforslag. Stemme for de sakene der vi er enig, men også si klart og tydelig ifra at denne regjeringen tar Norge i feil retning. Det blir spennende tider fremover.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no