25. jun
 
Hugo Aurdals regneferdigheter og andre viderverdigheter
Hugo Aurdal i Pensjonistpartiet bruker mye krefter om dagen på å ta avstand fra eiendomsskatt. Han liker den ikke.

Publisert: 04.des.2017 12:00
Oppdatert: 04.des.2017 21:13

Ikke sender han med bilde heller.

For ordens skyld kan det nevnes at det er heller ingen andre som liker eiendomsskatten. Når den kommer, og om den kommer, er det fordi vi ikke ser noen annen utvei.

Senest onsdag 22.11 i EUB lister Aurdal opp alt som kan gjøres for å tjene inn de nødvendige 30 millionene som må til i kommunebudsjettet for 2018. Han strør om seg med:

  • Se på rådhuset og omorganiseringen.
  • Redusere antallet virksomhetsledere fra 13 til 3.
  • Redusere varaordførerstillingen.
  • Kutte litt i politikergodtgjøringen.
  • Granske sykefraværet.

Vips! Der har vi 30 millioner kroner før nyttår! Men enhver vil kunne se at innsparingstiltakene til Aurdal utgjør en dråpe i havet.

Hva han mener med «å se på rådhuset» er uklart. Å redusere antallet virksomhetsledere er lovlig, om enn nok ikke så smart. Det alvorlige i det er imidlertid at de som i dag er ledere da går over til arbeid i fagstillinger og vil koste omtrent det samme. At vi allerede har en av Norges mest effektivt drevne kommuner ser han helt bort fra. Som han også ser bort fra at posisjonen har lagt inn en bestemmelse om at de med dårligst råd skal slippe å betale eiendomsskatt.

Nei, realitetene synker vel inn når det går opp for oss som bor i Eidsvoll hva det faktisk vil bety å avvise eiendomsskatten fra 2019. Flertallsvedtaket fra formannskapet er beundringsverdig konkret i så måte. Og de bedriver vel ikke svartmaling?

For å få budsjettet i balanse uten eiendomsskatt må Feiring skole legges ned, aldershjemmet, som tidligere er vedtatt ombygd til omsorgsboliger, selges, vi må fjerne/redusere bemanningen på Gladbakk, ikke ansette miljøarbeider på Råholt ungdomsskole, kutte i helsesøstertjenesten for de minste barna, redusere sosialhjelpen, øke egenbetalingen i SFO, kutte den kulturelle spaserstokken til de eldste på sykehjemmet, slutte med forebyggende tiltak, legge ned Søndre Samfund. Og hvor mener forresten Hugo Aurdal at de som bruker Søndre i dag, skal gjøre av seg neste år? Seniordansen, fritidsklubben og biblioteket? Og de 16 omsorgsboligene som skal bygges der, de mener Hugo kanskje ikke trengs?

Og du snakker om at jeg svartmaler Hugo Aurdal? Dette synes du er bra for Eidsvolls innbyggere, også for dem med små midler?

Hege Svendsen er nestleder og kommunestyre-representant for Eidsvoll Ap

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no