22. apr
FJERDEPLASS. Ragnhild Haga nærmer seg pallen i verdenscup og mesterskap. Det kommer, det viste helgens VM på 30 km.
 
Hun nærmer seg
LEDER. Ragnhild Haga fra Åsen IL i Nannestad har blitt 26 år. Hun har i flere år vært i norgestoppen i langrenn og i 2014–15 ble hun nummer fire i Tour de Ski.

Publisert: 06.mar.2017 14:08
Oppdatert: 07.mar.2017 17:31

Likevel har det endelige internasjonale gjennombruddet latt vente på seg. Per i dag har hun ingen pallplass individuelt verken i verdenscup eller internasjonale mesterskap.

I 2009 vant hun fire medaljer i ungdoms-OL i Polen, en av dem var gull. I 2011 ble hun juniorverdensmester på 5 kilometer fristil i Estland og i 2013 vant hun to gull i U-23-VM i Liberec i Tsjekkia mens hun i 2014 tok sølv i samme mesterskap i Italia.

Hun har gått gradene fra lovende og god på juniornivå, via neo-senior-nivå til hun nå som 26-åring er i verdenseliten uten å ha vunnet en medalje av betydning. Ennå. Vi sier ennå, for det kommer.

Ragnhild Haga gråt av glede da hun ble tatt ut til å gå helgas 30 kilometer fristil fellesstart. Hun fikk egentlig plassen fordi Ingvild Flugstad Østberg sa fra seg sin plass. Det var flott gjort av Ingvild, som ikke var i form. En formsterk og veldig konkurranseinnstilt Ragnhild Haga viste seg mer enn verdig plassen.

Hun ble dårligst av de norske, men slo alle i hele verden unntatt de tre andre norske. Dermed ble det den såkalt «sure» fjerdeplassen. I dette tilfellet var den ikke «sur», det var en glede å se Ragnhild følge med til innspurten. Å bli blant de beste som jevnlig står på pallen krever trening over flere år og mye tålmodighet. Ragnhild vet akkurat det.

Hvis ikke Ragnhild når pallen innen denne sesongen er slutt, gjør hun det neste år. Vi gratulerer og ser i kula at den første pallplassen er rett rundt hjørnet.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no