18. jan
ELEVER: «Vi i Utdanningsforbundet Eidsvoll er selvsagt mest opptatt av kommunens yngste innbyggere. Nærmere bestemt fremtida vår representert ved 1434 barnehagebarn, 3125 elever i grunnskolen og 635 elever på Eidsvoll videregående skole ved utgangen av 2018.» Her er Råholt ungdomsskole. Arkivfoto: Kristian Westgård
 
Hva gjør vi med framtida vår i Eidsvoll?
Nå er budsjettforhandlingene godt i gang, og mediene fylles av meningsutveksling, lovord og kritikk. Vi i Utdanningsforbundet Eidsvoll er selvsagt mest opptatt av kommunens yngste innbyggere.

Publisert: 04.des.2019 20:00
Oppdatert: 04.des.2019 20:18

Nærmere bestemt framtida vår representert ved 1434 barnehagebarn, 3125 elever i grunnskolen og 635 elever på Eidsvoll videregående skole ved utgangen av 2018.

Utdanningsforbundets medlemmer jobber daglig for at omtrent 5000 mennesker i Eidsvoll, de aller fleste uten stemmerett og muligheten til å påvirke, skal ha en meningsfull og lærerik hverdag. For å få til dette er vi avhengig av nok dyktige og kvalifiserte lærere og barnehagelærere som går på jobb i Eidsvoll. Vi er avhengige av en god videregående skole med et bredt studietilbud og et bedre tilbud på kollektivtransport. Vi er avhengige av en kommune som satser på oppvekst og tør å prioritere langsiktige mål. Vi er avhengig av kloke og dristige politikere.

Vi vet at engasjement og motivasjon hos små og store henger tett sammen, og vi vet at resultater påvirkes av et stort og sammensatt nettverk av faktorer. Fokuset i barnehage og skole må derfor alltid være langsiktig og tilpasset hvert enkelt barn og elev så godt som mulig. Vi lærere jobber for en positiv utvikling og vekst i hvert eneste møte med de unge fremadstormende.

Vi vet at resultater fra kartlegginger, karakterer, brukerundersøkelsen, elevundersøkelsen og ungdata gir oss tall, grafer og analyser som gir oss et bilde på hvordan barn og unge har det i kommunen. Vi vet at det jobbes hardt i alle barnehager og skoler for å møte hvert enkelt barn, hver dag, med trygghet, kunnskap, mestringsforventninger og engasjement. Vi vet at ikke alle opplever det sånn, og det er vår jobb å gi spesielt disse det lille ekstra. Det er fortsatt vanskelig å få nok kvalifiserte søkere til å besette alle lærer- og barnehagelærerstillingene i kommunen. Vi må rekruttere dyktige og kvalifiserte lærere og ledere til barnehage og skole. Vi må gjøre Eidsvoll til en enda mer attraktiv kommune å jobbe i.

Hva kan politikerne gjøre?

Lønns- og arbeidsvilkår for pedagoger og ledelse i skole og barnehage er et viktig virkemiddel med tanke på å rekruttere og beholde kvalifisert arbeidskraft. I tillegg er vi helt avhengig av å styrke laget rundt barnet og eleven, det være seg våre dyktige læringsassistenter og helsepersonell, men vi ser også et økende behov for sosialpedagoger og miljøarbeidere. Dette gjelder spesielt i skolen.

Det siste års nasjonale normer for bemanning i barnehage og skole har vært lenge etterspurt, og det er med å sikre en minstetetthet av ansatte. I barnehage er normen helt klart for lav når vi ser på bemanning og gjennomføring av planleggingstid for eksempel. Dette blir jo et nasjonalt anliggende, men vi mener at Eidsvoll kommune med gode visjoner og ambisiøse mål uansett bør sikte høyere enn minstenormer. Dette vil betale seg i andre enden når våre unge håpefulle skal være de som driver samfunnet vårt videre. Hvem våger å ha et så langsiktig perspektiv?

Så kjære politikere, ikke gjør ansatte i barnehage og skole til røde tall på et budsjett som dere stryker for å få totalsummen til å gå opp. Vi trenger stabilitet, langsiktighet og forutsigbarhet for å kunne konsentrere oss om den viktige jobben vi gjør. Rektorene og styrerne våre må vite hvilket lag de har å spille på til beste for de vi er her for. Barna og elevene.

At alle de yngste i kommunen må bli tatt på alvor og hjelpes til å ta ut sitt potensial er noe vi lærere jobber for hele tiden. Dette er det selvsagt også politisk enighet om, og vi som jobber hver dag for å realisere hårete ambisjoner vet at vi ikke alltid strekker til. Hjelpa vi trenger handler om at vi må være nok folk på jobb og få ro til å gjøre jobben vår.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no