23. jul
 
Hva nå, Eidsvoll kommunestyre?

Publisert: 18.mai.2018 17:00
Oppdatert: 16.mai.2018 10:27

Av et oppsett i EUB 5. mai framgår det at «alt tyder på at det blir vanskelig for Eidsvoll kommune å bygge ny skole på Tønsakerjordet». Journalist Rødfoss viser til at verken Fylkesmannen eller Landbruksdirektoratet mener det er anledning til å bygge ned åkerjord på Tønsakerjordene for å sette opp en ny barneskole her for Vilberg skolekrets.

Det har også versert planer om å ta i bruk en kommuneeid tomt i Trolldalen ved Øvre Styriveg. Det er vanskelig å se klokskapen ved en slik plassering av skolen. Det vil ramme Sundet som tettsted ved at en viktig funksjon for området blir fjernet. Og det framstår som upraktisk og bortimot bakstreversk at foresatte må transportere sine barn til perifere områder av skolekretsen, når foreldre/foresatte, som har sitt virke i Sundet eller togpendler i retning arbeidsplassen i Oslo eller lenger sør på Romerike, ikke får ivaretatt sine hensyn.

Tomta der dagens barneskole for Vilberg krets befinner seg, har tilstrekkelige utvidelsesarealer vestover mot barnehagen og jordet ned mot Vorma. Her er det kommunen selv som er grunneier, og en slipper dessuten å komme i strid med sentralt vedtatte regler som påbyr oss å verne verdifull dyrket mark.

Tiden bør nå være moden for at Eidsvolls kommunepolitikere får øynene opp for verdien av å ta vare på barneskolen på Vilberg. Rehabilitering av eldre, verneverdige skoler er blitt solid praksis i mange av landets kommuner der politikerne har innsett de estetiske og kulturelle gevinstene en slik rehabilitering innebærer. Mitt håp er at også politikere velger å utvikle den fint plasserte og vakre skolebygningen på Vilberg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no