27. jun
 
Hva skal vi ha til middag?
LESERBREV. Til middag i dag – og i framtida – vil bygdekvinnelagene på Øvre Romerike ha ren, sunn og trygg norsk mat.

Publisert: 02.mai.2017 15:00
Oppdatert: 02.mai.2017 15:19

Mat som er produsert på små og store gårder, fra flatbygd, fjord og fjell. Jordbruksoppgjøret har avgjørende betydning for om det er dette som kommer på menyen.

Til middag i dag – og i framtida – vil vi ha mat fra innovative bønder som tar i bruk ny teknologi på gården sin. Og vi vil ha mat fra bønder som holder gamle teknikker i hevd for å kunne tilby oss unike smaker av lokale mattradisjoner. Vi vet at maten blir tryggere å spise når den er produsert på små og store bruk som er spredt over hele landet. Vi vet at maten er bærekraftig produsert når den tar utgangspunkt i lokale og norske ressurser, og norske bønder har veldig strenge krav på seg til å dokumentere alle ledd i produksjonen. Norsk melk og kjøtt er produsert med langt mindre bruk av antibiotika enn i de aller fleste andre land i verden. Likevel er det svært lite salmonella og andre sykdomsframkallende bakterier i norsk mat. Det er den maten vi har lyst til å servere. Det er den maten vi har lyst til å nyte! Bygdekvinnelagene på Øvre Romerike vil ha et jordbruksoppgjør som gir bønder rammevilkår til å drive framtidsretta og bærekraftig norsk matproduksjon. Slik kan jordbruket bidra til et rikt matmangfold, et vakkert kulturlandskap, styrket beredskap og levende bygder over hele landet. Og ikke minst ren, sunn og trygg norsk mat på middagsbordet, i dag og i framtida.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no