16. jul
 
Hva staten ønsker å bidra med
PENSJON: Som hvert år så er det spennende hva staten ønsker å bidra med for å justere pensjonene til landets pensjonister.

Publisert: 31.jul.2017 14:00
Oppdatert: 31.jul.2017 14:13

Etter flere års tørke på dette området med reguleringer som ligger langt under prisstigningen så hadde vi et håp om et krafttak ved årets regulering.

Men hva ser vi, i årets regulering så ble vi tilgodesett med 0,38 prosent økning. For mitt vedkommende så ble det 112 kroner brutto i økning fra NAV. Dette er ikke til å tro hva pensjonister skal finne seg i.

I valgkampen som pågår har Ap gått ut med en endret reguleringsmåte for de årvisse økningene. Men ved nærmere studie av dette vil det bli omtrent det samme resultatet so det regjeringen kommer med. Vi har derfor ikke noen forventninger til dette uansett hvem som styrer her i landet.

At pensjonsforliket på Stortinget besluttet med et flertall å gi pensjonistene et tillegg med det som de yrkesaktive får, men med et fratrekk av 0,75 prosent, var spiselig så lenge lønnstilleggene var store. Men nå ser vi hvor skjevt dette slår ut.

Det som må være et minstekrav fra landets pensjonister er i alle fall å få dekket prisøkningen hvert år samt litt ekstra på dette, for eksempel 0,5 prosent. At alle har sterke synspunkter på hva pensjonene vil koste samfunnet i fremtiden og hvordan dette skal dekkes inn, får bli noe som de kommende generasjonene styrer med. Hver generasjon må sørge for å dekke pensjonen til sine pensjonister.

Vi forventer at regjeringen kommer med et utspill om dette nå, det er jo valgår i år.

Jessheim

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no