15. jun
 
Hvem hetser hvem?
Kristin Antun, MDG i Nannestad mener i RB 26.09.18 at « kvinner hetses ut av debatten». Innlegget hennes blir dessverre en virkelighetsoppfatning og sammenblanding som jeg ikke kjenner meg igjen i.

Publisert: 05.okt.2018 13:30
Oppdatert: 05.okt.2018 13:39

Som en av Høyre sine 3 faste kvinnelige kommunestyrerepresentanter blant våre 6, dvs 50 prosent andel, opplever jeg titt og ofte at vi kvinner på lik linje med våre menn er gode bidragsytere i den politiske debatten. - Nei, det er ikke alltid at jeg eller andre kvinner i vår gruppe tar til orde i debatten, det igjen er helt avhengig av hvilken sak som debatteres.

Vi i Nannestad Høyre har i denne perioden en stor kvinneandel i vår totale gruppe. Nannestad Høyre er det partiet som bidro til at kjønnsfordelingen i de ulike råd og utvalg ble reddet - det er vi stolte av. Nå er vi samtidig opptatt av at de som sier ja til å representere oss å, stiller opp og bidrar. Gjennom gode demokratiske prosesser velger vi de personer, kvinne som mann til å representere vårt politiske ståsted på en god måte.

Antun, henviser til vårt siste kommunestyremøte den 18.09, hvor det kun var «hvite, funksjonsfriske menn i alderen 42 til 69 år som deltok i debatten. Pluss meg». - si meg, Antun, hvem er det du nå hetser. I kommunestyret har vi ikke bare funksjonsfriske personer, men når de tar til ordet så har de gode formulerte bidrag som vi alle lytter til.

Ja, det er alltid ønskelig med flere kvinner i de politiske fora, men her har vi kommet mye lengre enn det du antyder, Antun. Gløtter vi mot våre egen Statsminister og Stortingspresident i landet, er dette bare to av mange fantastiske sentrale kvinner i Norge. Ser vi på Norges næringsliv styres den av mange kunnskapsrike kvinner, ikke fordi de er kvinner, men fordi at de har de rette kvalifikasjoner.

Jeg vil driste meg til å råde Antun til å holde debatten på et annet nivå, snakk med de kvinner og menn i den politiske posisjonen i Nannestad, og oppfordre de til å ta ordet mer i de politiske ordskifter.

Om 1 år er det valg, da kan MDG og de andre partiene gjøre som Høyre. Gjennom gode demokratiske prosesser velge både kvinner og menn som skal representere fremtiden av den politiske sammensetningen. For noen er valgkampen allerede i gang og det er opp til hvert enkelt parti hvordan dette skal synliggjøres også gjennom nye uprøvde metoder.

I mellomtiden skal vi kvinner i Høyre delta i de politiske ordskiftene, men man må da være forberedt på at ikke alle våre standpunkter alltid blir godt mottatt, men vi i Høyre føler oss ikke hetset av den grunn.

Anette Struve Øistad er kommunestyrerepresentant for Nannestad Høyre

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no