17. sep
 
Hvor lenge skal Regjeringen nøle?

Publisert: 04.jun.2019 11:00
Oppdatert: 04.jun.2019 11:00

Noen dusin barn av norske foreldre befinner seg i en flyktningleir nordøst i Syria.

Det er barna til kvinner og menn av norske statsborgere, og barna har selvsagt også norsk statsborgerskap.

Det må være norske myndigheters åpenbare plikt å forbarme seg over disse barna slik at de bli hjulpet ut av den håpløse situasjonen som omstendighetene har ført dem inn i. For disse barna mangler helsehjelp og mat, klær og trygge omgivelser, og lever under vilkår som norske barnevernsmyndigheter plikter å hjelpe dem ut av.

Mange av dem er foreldreløse, eller de har foreldre som med åpne øyne har vervet seg til terrororganisasjonen IS. De av deres overlevende foreldre som er norske statsborgere bør returneres til hjemlandet, og selvsagt straffeforfølges dersom det kan påvises at de har forbrutt seg gjennom aktiv deltagelse i IS-organisasjonen.

Tvangssendt

Men i 2019 må ikke vårt land begå den samme misgjerningen som norske myndigheter gjorde seg skyldige i etter 2. verdenskrig, da norske kvinner ble fratatt sitt statsborgerskap og tvangssendt til Tyskland med sine små barn som hadde tyske okkupasjonssoldater som fedre.

Situasjonen i 1945-46 og i 2019 er selvsagt ikke direkte sammenlignbare, men Norges regjering må ikke komme i skade for å gjenta den uretten som norske barn opplevde for snart 75 år siden. Noe må vi ha lært av historien.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no