20. apr
 
Hvordan ødelegge et skispor. En guide
Synes du det blir kjedelig i lengden å bare tråkke i stykker løypene? Her har vi samlet mange fine tips for deg som søker variasjon.

Publisert: 27.jan.2018 09:00
Oppdatert: 26.des.2018 09:51

1. Gå på fottur i sporet

Ja, det er den klassiske måten å ødelegge et skispor på. Men det finnes flere muligheter for den som vil piffe opp denne gamle traveren. Man kan for eksempel ta med et akebrett og dra etter seg. Har man ikke et barn, man kan trekke med seg på brettet, er det mulig å kjøpe en pose strøsand på bensinstasjonen. (Tips for de avanserte: lag et kutt i plasten, sånn at grusen sakte pipler ut bak deg!) Akebrettet lager en jevn stripe og visker ut alle langrennsspor. Om noen kjefter på deg for å gå i skiløypa, er det bare å svare at du går her hele året, og det er aldri noen skiløype her om sommeren. Hvis de ikke gir seg, si «allemannsretten». Det er det viktigste ordet å kunne for deg som vil ødelegge skispor.

2. Sykle i sporet

Her må vi være nøye med å skille mellom ulike typer løyper. Om noen har preparert skiløyper med maskin, er det ingen vits i å bruke sykkel. Er det derimot scooterkjørte løyper i løssnø, kan en sykkel ha mye for seg. Ramle gjerne et par ganger for å lage skikkelige høl. Skrensing er også moro. Kjør på!

3. Hund

Vent til det er helt nykjørte løyper etter stort snøfall. Lån en to–tre bikkjer, bind dem om livet og la dem trekke deg på tur. Her nytter det ikke med småbikkjer som dvergpudler eller terriere. Lån en schæfer, newfoundlender eller irsk ulvehund. Vær nøye med at de går i selve skisporet og ikke ute på siden. Om noen skulle kjefte, smil avvæpnende og si «er det ikke fint ute nå». (Ja, og så «allemannsretten», selvfølgelig.) Hehe.

4. Hest

Hest i skispor er en klassiker. Lån gjerne en stor og tung dølahest, som har kapasitet til å gå langt innover skauen. Hesten er så tung at den vil kunne ødelegge selv et preparert spor for resten av vinteren. Men det er viktig å passe på at du har god kontroll på hesten, sånn at du får den til å tråkke presist i sporet. Den vil også gjøre skade i skøytefeltet, men det er absolutt å foretrekke å trå i klassisksporet. Det ødelegger mest for flest. Husk at det alltid må være et mål. Skulle noen hisse seg opp over noen hestepærer og istykkertråkkede spor, vis til allemannsretten. Vi må aldri glemme allemannsretten!

5. Truger

Her gjelder det samme som med sykkel: Løse scooterkjørte spor er best for maksimal effekt. Dersom man foretrekker å gå i preparerte spor, kan det kombineres med bildekk. Slep et bildekk bak deg i klassisksporet. Om noen kjefter, si at du trener til å krysse Grønland på ski. Da er du automatisk en vinterhelt. Hvis ikke det virker, si (jepp, du gjettet riktig) «allemannsretten».

6. Søppelbil

Dette er testet ut de siste vintrene i Oslomarka og har vist seg svært effektivt, spesielt tidlig i sesongen. Ta rennefart over brøytekanten og kjør innover løypenettet så langt du kommer. Når noen blir sinte, er det bare å si at det er merket som vei på kartet. Du kunne jo ikke vite at det ikke gjaldt om vinteren. Har du ikke søppelbil, vil en hjullaster, traktor eller ATV gjøre susen. En variant kan være å henge på harva eller plogen på traktoren.

Egentlig er det bare fantasien som setter grenser for hvordan man kan ødelegge for skiløperne. Skulle du føle at vinteren er altfor kort til å få testet alle metodene beskrevet over, må du huske at det kommer flere muligheter. Og i mellomtiden kan du bli med i tegnestiftgruppa for Trondheim-Oslo.

Er det ikke deilig å ha noen å hate?

FLERE INVITERT FRA CHRISTINE:

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no